Buka ménu utama

Parobahan

56 bita dipupus, 1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
'''Sisidueun''' nyaéta kontraksi ujug-ujug anu teu dihaja dina diafragma, sarta umumna lumangsung terus-terusan saban menit na. Hawa anu ujug-ujug liwat ka jero paru-paru nyababkeun glottis (rohang antawis pita sora) nutupan, sarta nyababkeun lumangsung na sora hik. Sisidueun umumna bakal eureun ku sorangan, sanajan aya sababaraha pangobatan laki-rabi (home remedy ) kanggopikeun ngagancangkeun nyageurkeun sisidueun, sarta aya sababaraha pangobatan anu diperlukeun. Istilah médis kanggo sisidueun nyaéta singultus .
Cukang lantaran
1. Dahar sarta nginum gancang teuing.
2. Dahar sarta nginum loba teuing.
3. Émosional pisan.
4. Langsung nginum citiis sanggeus ngadahar dahareun anu panas atawa lada.
5. Seuri tarik teuing.
6. Batuk tarik teuing.
7. Tekenan Saraf Frénik ku struktur anatomi anu séjén.
8. Panyakit ginjal.
9. Laku-lampah goréng.
10. Kasaimbangan éléktrolit henteu nyukupan.
11. Ayana barang séjén dina ceuli.
12. Iritasi dina saraf frégus sarta frénikus.
13. Alatan hawa tiis dina awak urang, bisa disababkeun lantaran AC (cai conditioner) atawa kipas.
 
== Cukang lantaran ==
Ngubaran
Pikeun ngeureunkeun sisidueun bisa dipigawe léngkah-léngkah:
1. Nahan ambekan, sabab ku cara nahan ambekan mangka takeran karbondioksida di jero getih naék, ku kituna sisidueun eureun.
2. Ngambekan di jero kantong kertas.
3. Nginum sagelas citiis kalawan lalaunan saeutik-saeutik.
4. Ngagayem roti garing atawa es batu anu diserut.
5. Metot léah ku leungeun.
6. Ngosok bal panon sacara lalaunan.
7. Ngabalikeun posisi awak ku cara nyimpen sirah dihandap suku di luhur
8. Saré ngedeng kalawan tuur duanana dilipet kana beuteung.
9. Neleg gula bodas garing saséndok entéh.
10. Mandi sarta saangir ku cai anu maké és batu.
11. Ngojay dina citiis kalawan suhu 20-25 derajat sakeudeungna 20 menit.
12. Ngambekan kalawan tenang.
 
# Dahar sarta nginum gancang teuing.
Upama sisidueun teu daék leungit sanajan geus ngalakukeun prakték di luhur, buru-buru bawa ka dokter pangdeukeutna sarta dipercaya.
# Dahar sarta nginum loba teuing.
# Émosional pisan.
# Langsung nginum citiis sanggeus ngadahar dahareun anu panas atawa lada.
# Seuri tarik teuing.
# Batuk tarik teuing.
# Tekenan Saraf Frénik ku struktur anatomi anu séjén.
# Panyakit ginjal.
# Laku-lampah goréng.
# Kasaimbangan éléktrolit henteu nyukupan.
# Ayana barang séjén dina ceuli.
# Iritasi dina saraf frégus sarta frénikus.
# Alatan hawa tiis dina awak urang, bisa disababkeun lantaran AC (cai conditioner) atawa kipas.
 
== Ngubaran ==
Rékor dunya
Pikeun ngeureunkeun sisidueun bisa dipigawe léngkah-léngkah:
The Guinness World Récords nyatet rékor sisidueun panglilana (1922-1990) dicepeng ku Charles Osborne (1894-1991) ti Anthon,Iowa (Amerika Sarikat). Sisidueun éta dimimitian ti taun1922 kalawan frékuénsi 40 kali per menit, ngendoran jadi 20 kali, sarta ahirna eureun dina bulan Pebruari 1990, kalawan total wanci salila 68 warsih.
1. Nahan ambekan, sabab ku cara nahan ambekan mangka takeran karbondioksida di jero getih naék, ku kituna sisidueun eureun.
Danielle Kirkland, wanoja kawit London anu sisidueun salila 8 warsih.
2. Ngambekan di jero kantong kertas.
3. Nginum sagelas citiis kalawan lalaunan saeutik-saeutik.
4. Ngagayem roti garing atawa es batu anu diserut.
5. Metot léah ku leungeun.
6. Ngosok bal panon sacara lalaunan.
7. Ngabalikeun posisi awak ku cara nyimpen sirah dihandap suku di luhur
8. Saré ngedeng kalawan tuur duanana dilipet kana beuteung.
9. Neleg gula bodas garing saséndok entéh.
10. Mandi sarta saangir ku cai anu maké és batu.
11. Ngojay dina citiis kalawan suhu 20-25 derajat sakeudeungna 20 menit.
12. Ngambekan kalawan tenang.
 
Upama sisidueun teu daék leungit sanajan geus ngalakukeun prakték di luhur, buru-buru bawa ka dokter pangdeukeutna sarta dipercaya.
Bacaeun leuwih terusna
Provine, Robért R. Curious Behavior: Yawning, Laughing, Hiccupping, and Beyond (Harvard University Préss; 2012) 246 pages; éxamines the évolutionary contéxt for humans
Shubin, Neil (2008). " Fish Out of Water " .
Natural History : 26?31. Paraméter |month= anu henteu dipikanyaho bakal diantep (bantuan ) ? hiccup related to reflex in fish and amphibians.
 
== Rékor dunya ==
Référénsi
The Guinness World Récords nyatet rékor sisidueun panglilana (1922-1990) dicepeng ku Charles Osborne (1894-1991) ti Anthon,Iowa (Amerika Sarikat). Sisidueun éta dimimitian ti taun1922 kalawan frékuénsi 40 kali per menit, ngendoran jadi 20 kali, sarta ahirna eureun dina bulan Pebruari 1990, kalawan total wanci salila 68 warsih.
1. ^ Guinness World Récord - Longest Hiccup
2.Danielle ^Kirkland, Eureunwanoja kawit London anu sisidueun sanggeussalila dalapan8 warsih.
 
Bacaeun leuwih terusna
Tumbu jabi
Provine, Robért R. Curious Behavior: Yawning, Laughing, Hiccupping, and Beyond (Harvard University Préss; 2012) 246 pages; éxamines the évolutionary contéxt for humans
Tingal informasi ngeunaan
Shubin, Neil (2008). " Fish Out of Water " .
sisidueun di Wiktionary .
Natural History : 26?31. Paraméter |month= anu henteu dipikanyaho bakal diantep (bantuan ) ? hiccup related to reflex in fish and amphibians.
BBC News: Why we hiccup
 
WIRED: The Bést Cure for Hiccups: Remind Your Brain You?re Not a Fish
Référénsi
Cymet TC (2002). " Retrospective analysis of hiccups in patients at a community hospital from 1995?2000 " . J Natl Med Assoc . 94 (6): 480?3. PMC 2594386 .
1. ^ Guinness World Récord - Longest Hiccup
PMID 12078929 . paraméter |month= anu henteu dipikanyaho bakal diantep (bantuan )
2. ^ Eureun sisidueun sanggeus dalapan warsih
WebMD: Hiccups
 
(Inggris) Hiccups (Webmd)
Tumbu jabi
(Inggris) The Straight Dope: What are hiccups and why do we get them?
Tingal informasi ngeunaan
(Inggris) An interesting way to get rid of hiccups
sisidueun di Wiktionary .
(Inggris) Cures for Hiccups
BBC News: Why we hiccup
(Inggris) Retrospective analysis of hiccups in patients at a community hospital from 1995-2000.
WIRED: The Bést Cure for Hiccups: Remind Your Brain You?re Not a Fish
(Indonesia) Kecegukan
Cymet TC (2002). " Retrospective analysis of hiccups in patients at a community hospital from 1995?2000 " . J Natl Med Assoc . 94 (6): 480?3. PMC 2594386 .
Artikel bertopik kedokteran atawa medis ieu téh hiji rintisan . Anjeun bisa ngabantuan Wikipedia kalawan
PMID 12078929 . paraméter |month= anu henteu dipikanyaho bakal diantep (bantuan )
ngembangkeun na .
WebMD: Hiccups
(Inggris) Hiccups (Webmd)
(Inggris) The Straight Dope: What are hiccups and why do we get them?
(Inggris) An interesting way to get rid of hiccups
(Inggris) Cures for Hiccups
(Inggris) Retrospective analysis of hiccups in patients at a community hospital from 1995-2000.
(Indonesia) Kecegukan
Artikel bertopik kedokteran atawa medis ieu téh hiji rintisan . Anjeun bisa ngabantuan Wikipedia kalawan
ngembangkeun na .