Buka ménu utama

Parobahan

736 bita ditambahkeun, 9 bulan yang lalu
Nyieun kaca anyar Dékonstruksi (Perancis, deconstruire, Inggris, deconstruction), nurunkeun, ngurangan kana bangunan nu geus aya, geus baku. Dekonstruksi mangrupa ciri has tiori-tiori postruktu...
Dékonstruksi (Perancis, deconstruire, Inggris, deconstruction), nurunkeun, ngurangan kana bangunan nu geus aya, geus baku. Dekonstruksi mangrupa ciri has tiori-tiori postrukturalisme. Hartina, lamun urang nembrakeun dékonstruksi teh sarua jeung nembrakeun postrukturalisme, kitu ogé sabalikna. Numutkeun Cuddon (2013: 189) istilah dékonstruksi ceunahmah dibawa tina konsép Martin Heidegger destruktion, tapi nu séjénmah kalah nolak yén dékonstruksi téh taya patalina jeung istilah déstruksi nu hartina ngaruksak. Kristeva (1980: 36-37) nyebutkeun yén dékonstruksi téh gabungan tina destruksi jeung konstruksi. Wangenan anu aya patalina jeung dékonstruksi téh geus aya dasarna dina pikiran Nietzsche (Culler,1983:86-87).
14

éditan