Buka ménu utama

Parobahan

24 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
'''Dékonstruksi''' ([[Perancis]], ''deconstruire'', [[Inggris]], ''deconstruction''), nurunkeun, ngurangan kana bangunan nu geus aya, geus baku. Dékonstruksi mangrupa ciri has tiori-tiori [[postrukturalisme]]. <ref name=":0">{{Cite book|title=Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori Sastra)|last=Kutha Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=}}</ref> Hartina, lamun urang nembrakeun dékonstruksi teh sarua jeung nembrakeun postrukturalisme, kitu ogé sabalikna.<ref name=":0">{{Cite book|title=Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori Sastra)|last=Kutha Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=}}</ref> Numutkeun Cuddon (2013: 189) istilah dékonstruksi ceunahmah dibawa tina konsép [[Martin Heidegger]] ''destruktion'', tapi nu séjénmah kalah nolak yén dékonstruksi téh taya patalina jeung istilah déstruksi nu hartina ngaruksak.<ref name=":0">{{Cite book|title=Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori Sastra)|last=Kutha Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=}}</ref> Kristeva (1980: 36-37) nyebutkeun yén dékonstruksi téh gabungan tina [[destruksi]] jeung [[konstruksi]].<ref name=":0">{{Cite book|title=Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori Sastra)|last=Kutha Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=}}</ref> Wangenan anu aya patalina jeung dékonstruksi téh geus aya dasarna dina pikiran Nietzsche (Culler,1983:86-87).<ref name=":0">{{Cite book|title=Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori Sastra)|last=Kutha Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=}}</ref>
 
==Rujukan==
14

éditan