Béda révisi "Fabel"

12 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m (added Category:Istilah using HotCat)
'''Fabel''' nyaeta [[dongeng]] ngeunaan sato.<ref>{{Cite book|title=Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori)|last=Kutha Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=}}</ref> Ditingali ti sagi eusina,fabel dibedakeun janten 2 macem, diantawisna : a.) Fabel ngeunaan asal usul [[sato]] eta sorangan, sapertos naha maung buluna loreng, b.) Carios ngeunaan sato nanging milampah minangka jalmi, sapertos pancatantra, pelanduk jenaka, peucang jeung siput, jeung sajabana. Nurutkeun Holman (1980:180) [[fabel]] pang kolotna tos diserat ti abad ka-6 SM ku Aesop (Yunani).
 
== Rujukan ==
5

éditan