Béda révisi "Daptar présidén Apganistan"

m
taya kamandang éditan
(Bot: Ngaganti Flag_of_Afghanistan_1992_free.png ku Flag_of_Afghanistan_(1992-2001).png)
m
 
'''Présidén Apganistan''' mangrupa pupuhu nagara [[Apganistan]] (''head of state''), pupuhu pamaréntahan (''head of government''), jeung pamingpin angkatan pakarang (''commander-in-chief''). Présidén Apganistan [[Hamid Karzai]] ngajabat ti [[Désémber]] [[2004]].
 
Nagara Apganistan mangrupa nagara [[républik]] dina période [[1973]]-[[1992]] jeung mimiti ti [[2001]]. Salian ti éta, pamaréntahan dipingpin ku rupa-rupa [[Monarki|raja]], [[émir]], jeung [[Taliban]] nu rézimna aya dina période 1990-an.
 
== Présidén Apganistan ==
|| [[27 Désémber]] [[1979]]
|| [[24 Nopémber]] [[1986]]
|| [[ImageGambar:Flag of Afghanistan (1979-1987).svg|50px]]
|| [[Partéy Rahayat Démokrasi Afganistan|PDPA]] - [[Parcham]]
|-
|| [[24 Nopémber]] [[1986]]
|| [[30 Séptémber]] [[1987]]
|| [[ImageGambar:Flag of Afghanistan (1979-1987).svg|50px]]
|| Indepénden
|-
|| [[28 April]] [[1992]]
|| [[28 Juni]] [[1992]]
|| [[ImageGambar:Flag of Afghanistan (1992-2001).png|50px]]
|| [[Front Liberasi Nasional Afgan]]
|-
|| [[28 Juni]] [[1992]]
|| [[27 Séptémber]] [[1996]]
|| [[ImageGambar:Flag of Afghanistan (1992-2001).png|50px]]
|| [[Jamiat-e Islami]]
|}
|| [[27 Séptémber]] [[1996]]
|| [[13 Nopémber]] [[2001]]
|| [[ImageGambar:Flag of Taliban.svg|50px]]
|| [[Taliban]]
|}
|| [[13 Nopémber]] [[2001]]
|| [[22 Désémber]] [[2001]]
|| [[ImageGambar:Flag of Afghanistan (1992-2001).png|50px]]
|| [[Jamiat-e Islami]]
|-
|| [[7 Désémber]] [[2004]]
|| ''Incumbent''
|| [[ImageGambar:Flag_of_Afghanistan.svg|50px]]
|| Non-partéy
|}
2.059

éditan