Béda révisi "Klasisme"

35 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
== '''Klasisisme''' (classicus, Latin), ageung, agung, uvinersal.<ref name=":0">{{Cite book|title=Ensiklopedia 2000 istilah Biografi Karya Metode dan Teori Sastra|last=Kutta Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=380}}</ref> Nurutkeun shipley (1962: 59-61) sateuacan eta dipikaharti yén anggapan klasik tina dunya Kulon pisan lega ngawengku hiji bentang ti Homer (abad ka-9 SM) nepi ka abad ka-18, saméméh Umur Romanesque.<ref name=":0" /> Dina literatur aliran klasik ieu diwatesan salaku kacenderungan ka ngahargaan karya-karya Yunani jeung Romawi kuno nu dilakukeun dina pertengahan khususna ''Renaissance,'' tur ku sorangan ngalibatkeun loba panulis saperti: Niccolo Machiavwelli, Moliere (Jéan-Baptiste Poquelin), Jéan Racine, Giovannni Boccaccio, Prancésko Petrarca, dan Miguel de Cervantes Saavreda, pelukis sapertos Raphael Sanzio dan Leonardo da Vinci, musikus kawas Franz Joseph Haydn jeung Wolfgang Amaddeus Mozart.<ref name=":0" /> ==
'''Klasisisme''' téh ''nyaéta''
 
== Klasisisme (classicus, Latin), ageung, agung, uvinersal.<ref name=":0">{{Cite book|title=Ensiklopedia 2000 istilah Biografi Karya Metode dan Teori Sastra|last=Kutta Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=380}}</ref> Nurutkeun shipley (1962: 59-61) sateuacan eta dipikaharti yén anggapan klasik tina dunya Kulon pisan lega ngawengku hiji bentang ti Homer (abad ka-9 SM) nepi ka abad ka-18, saméméh Umur Romanesque.<ref name=":0" /> Dina literatur aliran klasik ieu diwatesan salaku kacenderungan ka ngahargaan karya-karya Yunani jeung Romawi kuno nu dilakukeun dina pertengahan khususna ''Renaissance,'' tur ku sorangan ngalibatkeun loba panulis saperti: Niccolo Machiavwelli, Moliere (Jéan-Baptiste Poquelin), Jéan Racine, Giovannni Boccaccio, Prancésko Petrarca, dan Miguel de Cervantes Saavreda, pelukis sapertos Raphael Sanzio dan Leonardo da Vinci, musikus kawas Franz Joseph Haydn jeung Wolfgang Amaddeus Mozart.<ref name=":0" /> ==
 
== '''Rujukan'''<ref name=":0" /> ==
181

éditan