Béda révisi "Mihardja, Achdiat Karta"

m
(Mindahkeun ka Achdiat Karta Mihardja)
Tag: Alihan anyar
 
{{gabung|#ALIH [[Achdiat Karta Mihardja}}]]
'''Achdiat Karta Mihardja''' babar di Cibatu, Garut, Jawa Barat kaping 6 Maret taun 1911, nikah jeung Suprapti (Tati) taun 1938<ref name=":0">{{Cite book|title=Ensklopedia 2000 istilah Biografi Karya Metode dan Teori Sastra|last=Kutha Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=470}}</ref>. Mihardja ngantunkeun di Canberra, [[Australia]] kaping 8 Juli taun 2010 di umur na nu 99 taun. Ti taun 1961 dugi ka 1969, anjeunna ngawulang di Australian National University, Canberra<ref name=":0" />. Mihardja kungsi jadi rédaktur ''[[Balai pustaka]]'', minggonan ''Paninjauan,'' harian ''Bintang Timur,'' [[majalah]] ''Gelombang Zaman'', ''Kemajuan Rakyat'', ''Spektra'', ''Pujangga'' ''Baru'', ''Konfrontasi'', jeung ''Indonesia''<ref name=":0" />. Anjeunna ogé kungsi jadi pupuhu PEN Club [[Indonesia]], wakil pupuhu Organisasi Pengarang Indonesia, anggota BMKN wawakil Indonesia PEN Club International Lausanne di Swiss<ref name=":0" />.
 
Karya - karya penting Achdiat Karta Mihardja dina bentuk novel diantarana nya éta : Ateis (1949), Debu Cinta Bertebaran (1973), jeung Manifesto Khalifatullah (2006). Kumpulan carpon : Keretakan dan ketegangan (1956), Kesan dan ketenangan (1961)
 
== Rujukan ==
 
[[Kategori:Inohong Sunda]]
181

éditan