Béda révisi "Jalu"

267 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: genetik → génétik, Teu aya → euweuh)
 
'''Jalu''' nyaéta salah sahiji [[kelamin]] hiji [[organisme]], atawa salah sahiji bagian ti hiji organismeu, nu ngahasilkeun [[spérma]]. "Spérma" dihartikeun salaku [[gamét]] nu leuwih leutik dina sistem [[baranahan]] [[hétérogami]], sedengkeun gamét nu leuwih gedé dihasilkeun ku [[bikang]]. Hiji jalu moal bisa baranahan tanpa [[sanggama|jalangan]] jeung [[bikang]].<ref name=”Rig”>{{Cite book | title = A Dictionary of the Sunda Language of Java| last = Jonathan| first =Rigg | publisher =Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen | location =Universitas Harvard | year =1862 }}</ref>
 
 
euweuh mékanisme génétik tunggal satukangeun béda kelamin dina [[spésiés]] nu béda, jeung ayana dua kelamin dina hiji spésiés sigana (pikeun dunya ilmiah) mangrupa hasil [[évolusi]] mandiri sababaraha kali. Naon nu sabenerna ngabédakeun bikang ti jalu teu salawasna atra, malah dina sababaraha kasus jadi bahan pananya kana harti nu sabenerna. 'Bikang' jeung 'jalu' ogé katémbong dina struktur réproduktif na [[tutuwuhan]], antukna konsépna teu diwates saukur sato/manusa.
 
[[Kategori:Kelamin]]
 
==Dicutat tina==
{{reflist|2}}
2.850

éditan