Béda révisi "Mantra"

264 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
'''Mantra''' nyaéta rakitan basa anu mibanda unsur-unsur puisi saperti purwakanti jeung wirahma, anu dianggap mibanda kakuatan gaib. Mantra jelas lain kecap nu asalna tina [[basa Sunda]]. Mantra asalna tina kecap basa [[Sanskerta]]. Mantra asalna tina tradisi [[Hindu]] kuna. Mantra diwangun ku kekecapan nu ngandung [[wirahma]], jelas patokanana, puguh itungan engangna, tungtung kalimah ngalagena.<ref name=”Rig”>{{Cite book | title = A Dictionary of the Sunda Language of Java| last = Jonathan| first =Rigg | publisher =Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen | location =Universitas Harvard | year =1862 }}</ref>
 
 
Awalna mantra dijieun ku para [[pandita]]. Kalimah nu diwangun mangrupa getering rasa paménta [[manusa]] ka sang Murbawisésa. Mantra awalna aya dina kitab [[Sutra]] para pandita.
[[Kategori:Sunda Wiwitan]]
[[Kategori:Sastra Sunda]]
==dicutat tina==
{{reflist}}
2.850

éditan