Béda révisi "Cangkok"

234 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (4), dipake → dipaké , kusabab → ku sabab using AWB)
m
 
[[File:Newly_Grafted_Cherry_Tree.JPG|thumb| Cangkokan tangkal [[Céri]] anyar]]
'''Cangkok''' nyaéta salah sahiji cara pikeun ngembangbiakeun tutuwuhan ku cara melak babagian catang na nu diusahakeun akaran heula, saméméh diteukteuk tuluy dipelak dina taneuh.<ref name=”Rig”>{{Cite book | title = A Dictionary of the Sunda Language of Java| last = Jonathan| first =Rigg | publisher =Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen | location =Universitas Harvard | year =1862 }}</ref><ref name="hiji">[http://www.kamusq.com/2012/08/cangkok-cara-mencangkok-pengertian-dan.html Wangenan Cangkok]</ref> Tuwuhan nu bisa dicangkok ngan ukur tutuwuhan ''[[dikotil]]'' jeung tuwuhan ''biji terbuka''.<ref name="hiji" />
Cara ngembangbiakeun ku cara nyangkok kawilang hadé, komo saupama dipaké pikeun bungbuahan.<ref name="hiji" /> Rasa jeung wangun buah nu dihasilkeun ku cara dicangkok mah biasana bakal sarua percis jeung ''induk''na, béda jeung lamun dipelakna ku cara melak kawas biasana, nyaéta melak maké [[siki]]na.<ref name="hiji" />
 
2.845

éditan