Béda révisi "Puseur dayeuh"

234 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Republik → Républik)
m
 
'''Puseur dayeuh''' atawa '''ibu kota''' (diéjah ogé '''ibukota''') nyaéta [[kota]] utama di hiji [[nagara]] atawa daérah, sanajan kota ieu tacan tangtu mangrupa kota panggedéna ogé. Di kota ieu ilaharna aya gedong-gedong pamaréntahan pusat atawa daérah jeung hiji déwan perwakilan rahayat nu sering ogé disebut [[parlemén]] sarta kantor-kantor pusat pausahaan-pausahaan komérsial. Lian ti éta, di ibu kota nagara biasana aya wawakil-wawakil ti nagara deungeun nu biasa disebut [[kadutaan gedé]].<ref name=”Rig”>{{Cite book | title = A Dictionary of the Sunda Language of Java| last = Jonathan| first =Rigg | publisher =Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen | location =Universitas Harvard | year =1862 }}</ref>
 
Sawatara perkecualian:
2.850

éditan