Béda révisi "Immanuel Kant"

39 bita dipupus ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Immanuel Kant 3.jpg|jmpl|138x138px|Immanuel Kant]]
'''Immanuel Kant''' (gumelar di Königsberg, Karajaan Prusia{{lahirmati|Königsberg, [[Kerajaan Prusia]]|22|4|1724|Königsberg, [[Kerajaan Prusia]]|12|2|1804}}). Kiwari, kota kalahiranana ngaranna Kaliningrad di Rusia. Anjeunna ti kulawarga pengrajin basajan. Nalika Kant keur ngora, bisnis anu dipiboga ku bapana bangkrut. Kahirupan kulawargana kudu dirojong ku kulawarga nu séjénna sapiri umpi. Kant miboga sikep handap asor jeung disiplin anu luhur.
 
Kant tuluy jadi professor logika jeung metafisika di Universitas Königsberg. Anjeunna rutin midangkeun ceramah ngeunaan [[géografi]] fisik. Ieu kagiatan terus dilaksanakeun sapanjang taun [[1796]]. Dina bubuka kuliahna, anjeunna nekenkeun tempat géografi di dunya ilmiah. Anjeunna méré dadasar filosofis géografi salaku pangaweruh ilmiah.
181

éditan