Béda révisi "Fabel"

62 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Fabel''' nyaetanyaéta [[dongeng|dongéng]] ngeunaan satosasatoan.<ref name=":0">{{Cite book|title=Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori)|last=Kutha Ratna|first=Nyoman|publisher=Pustaka Pelajar|year=2018|isbn=9786022297437|location=Yogyakarta|pages=}}</ref> DitingaliDitilik ti sagitina eusina,fabel dibedakeundibédakeun jantenjadi 2dua macembagian, diantawisnadi antarana: a.) Fabel ngeunaan asal usul [[sato]] eta sorangan, sapertos naha maung buluna loreng, b.) Carios ngeunaan sato nanging milampah minangka jalmi, sapertos pancatantra, pelanduk jenaka, peucang jeung siput, jeung sajabana. Nurutkeun Holman (1980:180) [[fabel]] pang kolotna tos diserat ti abad ka-6 SM ku Aesop (Yunani).
 
* Carita ngeunaan sakakala [[sato]]. Contona dongég '''''Naha Maung Buluna Loréng.'''''
* Carita ngeunaan sato anu laku lampahna jiga manusa, saperti '''''pancatantra'', ''pelanduk jenaka'', ''peucang jeung ténggék''''', jeung sajabana.
 
Nurutkeun Holman (1980:180) [[fabel]] pangkolotna nu ditulis téh ti abad ka-6 SM ku Aesop (Yunani).<ref name=":0" />
 
== Rujukan ==
1.249

éditan