Juz: Béda antarrépisi

4 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(nambahan tabel pembagian juz dina al-quran)
mTidak ada ringkasan suntingan
'''Juz''' (Basa Arab: جُزْءْ‎, plural أَجْزَاءْ ajzāʼ, harti saleresna "bagéan") nyaéta cara pambagian [[Qur'an|Al-Quran]] anu ngabagi Al-Quran jadi 30 bagéan. Sanajan Al-Quran bisa mulai maca ti bagéan mana waé, sistem ieu bisa ngagampangkeun jalma anu rék ngaji salila 30 poé (sabulan). Juz dina Al-Quran anu paling dikenal nyaéta juz 30 anu disebut ogé ''[[juz amma]].'' Eusina nyaéta surat anu ka 78 nepi ka 114 anu disebut ogé surah-surah pang pondokna dina Al-Quran.
 
Pambagian juz dina Al-Quran bisa ditingali dina tabél ieu: