Juz: Béda antarrépisi

1 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: dimana → di mana
mTidak ada ringkasan suntingan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: dimana → di mana)
 
'''Juz''' (Basa Arab: جُزْءْ‎, plural أَجْزَاءْ ajzāʼ, harti saleresna "bagéan") nyaéta cara pambagian [[Qur'an|Al-Quran]] anu ngabagi Al-Quran jadi 30 bagéan. Sanajan Al-Quran bisa mulai maca ti bagéan mana waé, sistem ieu bisa ngagampangkeun jalma anu rék ngaji salila 30 poé (sabulan). Juz dina Al-Quran anu paling dikenal nyaéta juz 30 anu disebut ogé ''[[juz amma]].'' Eusina nyaéta surat anu ka 78 nepi ka 114 anu disebut ogé surah-surah pang pondokna dina Al-Quran.
 
Pambagian juz dina Al-Quran bisa ditingali dina tabél ieu:
 
== Maca Al-Quran Sapoé Sajuz ==
Di Indonesia, aya gerakan maca Al-Quran sapoé sajuz anu dimimitian ku dua pamuda nyaéta Bhayu Subrata dan Pratama Widodo di taun 2007. Program ieu ngajak masarakat jang mulai rutin maca Al-Quran nepi ka bisa namatkeun (khatam) Al-Quran dina waktu sabulan<ref>{{Cite web|url=http://onedayonejuz.org/page/detail/sejarah|title=Sejarah {{!}} Onedayonejuz - Komuntas Mengaji Satu Hari Satu Juz|last=Onedayonejuz|website=onedayonejuz.org|accessdate=2018-11-27}}</ref>. Kagiatan sarupa ieu teu dilakukeun ku umat Islam di Indonesia hungkul tapi geus jadi tradisi anu dilakukeun ku umat Islam di seluruh dunya. Umumna kagiatan ieu dilaksanakeun salila bulan Ramadhan dimanadi mana umat Islam paloba-loba ibadah, kaasup maca Al-Quran.
 
== Référénsi ==
20.027

éditan