Béda révisi "Stasion Sukabumi"

4.017 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (→‎top: ngarapihkeun éjahan)
{{hatnote|Singgetan stasion ieu hartina lain [[Sistem Satuan Internasional]].}}
{{infobox stasiun
| name = Sukabumi
|image=Sukabumi Train Station.jpg
| tinggi = +584 m
|caption=Stasion Sukabumi
| kode = SI
|name=Sukabumi
| image = COLLECTIE TROPENMUSEUM Stationsgebouw Soekaboemi Java TMnr 10013993.jpg
|prov=Jawa Kulon
| caption = Bagian hareup Stasion Sukabumi ''tempo doeloe''<br>(Dok. [[Tropenmuseum]])
|kota=Sukabumi
| prov = Jawa Kulon
|kecamatan kota=Citamiang
| kota = Sukabumi
|kode=SI
| kacamatan kota = Cikolé
|tinggi=+583 m
| kalurahan kota = Gunungparang
|operator=[[Daérah Operasi I Jakarta]]
| alamat = Jalan Stasion Sukabumi Barat 2
|line=[[Karéta api Pangrango]]<br>[[Karéta api Siliwangi]]
| open = 1882
| operator = [[Daérah Operasi I Jakarta]]
| class = II
| no_stasion = 0820
| letak = km 57+713 lintas [[Stasion Bogor|Bogor]]-[[Stasion Bandung|Bandung]]-<br>[[Stasion Banjar|Banjar]]-[[Stasion Kutoarjo|Kutoarjo]]-[[Stasion Yogyakarta|Yogyakarta]]
| line = [[Karéta api Pangrango|Pangrango]] jeung [[Karéta api Siliwangi|Siliwangi]]
| ticketting = Sistem tikét ''online''; ngalayanan pamesenan langsung sarta parobahan/pabolayan kaberangkatan di lokét.
Aya fasilitas ala [[Bandar udara|bandara]] mangrupa ''check-in'' mandiri pikeun nyitak ''boarding pass'' husus kaberangkatan KA jarak jauh/manengah.
| track = 3 (jalur 2: jalur lurus)
| platform = 2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulau)
| arsitektur = Indische Empire
|parking=Aya
|boardingpass=Aya
}}
'''Stasion Sukabumi (SI)''' nyaéta [[stasion karéta api]] kelas II anu perenahna di [[Gunungparang, Cikolé, Sukabumi]]. Stasion anu luhurna +584 méter ieu mangrupa stasion pangkidulna di [[Daérah Operasi I Jakarta]]. Stasion ieu jeung [[Stasion Cisaat]], mangrupa stasion pangluhurna di Daop éta. Stasion ieu dibuka taun [[1882]].
[[file:COLLECTIE TROPENMUSEUM Stationsgebouw Soekaboemi Java TMnr 10013993.jpg|thumb|Stasion Sukabumi taun 1945–1955]]
'''Stasion Sukabumi''' (Kode: '''SI''') nyaéta hiji [[stasion karéta]] nu aya di [[Citamiang, Sukabumi]], [[Jawa Kulon]]. Stasion ieu aya di [[Daérah Operasi I Jakarta]].
 
Stasion ieu baheulana boga 5 jalur, ngan kiwari ngan 3 jalur anu aktip kénéh. Jalur 1 biasana dipaké pikeun [[Karéta api Pangrango]], jalur 2 minangka jalur lurus biasana dipaké [[Karéta api Siliwangi]], sedangkeun jalur 3 mangrupa jalur simpen. Salian ti éta, stasion ieu baheulana miboga dipo lokomotip jeung pamuter rél/''turntable''. Dipo lokomotipna geus dibongkar, ngan ''turntable'' na nu kiwari aya kénéh.
{{stasiun|Stasion Cisaat|Jalur karéta Manggarai-Padalarang|Halte Ranji}}
{{stasiun kereta api di Indonesia}}
{{Jalur karéta Manggarai-Padalarang|Sukabumi}}
{{pondok}}
 
Kiwari jambatan putarna ogé geus tara dipaké, lantaran [[PT KAI]] ayeuna mah ngaoperasikeun lokomotip [[CC206]] minangka lokomotip panganyarna anu boga dua kabin masinis, jadi teu kudu diputer deui posisi lokomotipna. Layanan karéta api di stasion ieu dibuka mulai jam 4 isuk-isuk nepi ka sekitar jam 10 peuting.
 
== Layanan karéta api ==
* [[Karéta api Pangrango|Pangrango]], jurusan [[Stasion Palédang|Bogor]] (éksekutip-ékonomi AC)
* [[Karéta api Siliwangi|Siliwangi]], jurusan [[Stasion Cianjur|Cianjur]] (lokal ékonomi AC)
 
== Jadwal karéta api ==
Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Sukabumi '''per 1 April 2017 (dumasar kana Gapeka 2017)'''.
{| class="wikitable sortable"
|-
! No. KA !! KA !! Jurusan !! Kelas !! Datang !! Berangkat
|-
|389|| [[Karéta api Pangrango|Pangrango]] || [[Stasion Palédang|Bogor Palédang (PLG)]] || Éksekutip jeung Ékonomi AC ||-||05.15
|-
|456
| rowspan="2" |[[Karéta api Siliwangi|Siliwangi]]
|[[Stasion Cianjur|Cianjur (CJ)]]
| rowspan="2" |Lokal Ékonomi AC||-||05.45
|-
|455
| rowspan="2" |'''Sukabumi (SI)'''||09.40||-
|-
|390
|[[Karéta api Pangrango|Pangrango]]
|Éksekutip jeung Ékonomi AC||09.54||-
|-
|458
|[[Karéta api Siliwangi|Siliwangi]]
| [[Stasion Cianjur|Cianjur (CJ)]]
|Lokal Ékonomi AC
|<nowiki>-</nowiki>||10.20
|-
|391|| rowspan="2" | [[Karéta api Pangrango|Pangrango]] || [[Stasion Palédang|Bogor Palédang (PLG)]]
| rowspan="2" |Éksekutip jeung Ékonomi AC||-||10.25
|-
|392|| rowspan="2" |'''Sukabumi (SI)'''
|15.13||-
|-
|457||[[Karéta api Siliwangi|Siliwangi]]
|Lokal Ékonomi AC
|15.15||-
|-
|393|| [[Karéta api Pangrango|Pangrango]]
|[[Stasion Palédang|Bogor Palédang (PLG)]]
|Éksekutip jeung Ékonomi AC||-||15.45
|-
|460|| rowspan="2" |[[Karéta api Siliwangi|Siliwangi]]
| [[Stasion Cianjur|Cianjur (CJ)]]
| rowspan="2" |Lokal Ékonomi AC
|<nowiki>-</nowiki>
|15.50
|-
|459|| rowspan="2" |'''Sukabumi (SI)'''
|19.40||-
|-
|394|| [[Karéta api Pangrango|Pangrango]]
|Éksekutip jeung Ékonomi AC||20.36||-
|}
== Panorama ==
[[File:Si230215.jpg|jmpl|x300px|Foto panoramik péron Stasion Sukabumi.|pus]]
 
== Galéri ==
<gallery>
File:Si010414 1.JPG|Péron Stasion Sukabumi
File:Si010414 2.JPG|[[Karéta api Pangrango|KA Pangrango]] (katuhu) asup Stasion Sukabumi, sedengkeun [[Karéta api Siliwangi|KA Siliwangi]] (kénca) eukeur disiapkeun pikeun pahilian lokomotip
File:Sukabumi Train Station.jpg|Péron Stasion Sukabumi
</gallery>
 
== Pranala luar ==
{{commonscat|Sukabumi railway station}}
* {{id}} {{url|www.kai.id|Situs resmi KAI dan jadwal kereta api tahun 2017}}
{{stasiun|Stasion Cisaat|Jalur karéta api Manggarai-Padalarang|Halteu Ranji}}
 
{{stasion karéta api di Indonésia}}
{{coord|-6.925075|106.929587|display=title}}
 
{{stasion-stub}}
 
[[Kategori:Cikolé, Sukabumi]]
[[Kategori:Stasion karéta di Jawa Kulon|Sukabumi]]
[[Kategori:Citamiang, Sukabumi]]
3.608

éditan