Béda révisi "Muharom"

741 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Dalil
(bismillah {{Hijriyah}})
(Dalil)
{{BulanIslam}}
'''Muharram''' ('''محرّم''', '''Muharam''', '''Muharom, '''Sura''') nyaéta bulan munggaran dina [[Kalénder Hijriyah|pananggalan hijriyah]]. Muharram asalna tina kecap ''diharamkan' atawa 'dipantrang', nyaéta dipantrang pikeun perang.
 
== Dalil Bulan Harom ==
Bulan Muharom salah sahiji ti antara 4 bulan harom, nyata Muharom, Rojab, Dzulqo'dah (Hapit) jeung Dzulhijjah (Rayagung) dumasar dawuh [[Alloh]] SWT dina Al-Qur'an surat At-Taubah ayat 36:
 
{{col|center}}
<br /><span style="color:blue; font-size:165%;">'''ِِإِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِي كِتَابِ اللَّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ'''</span>
(36) ''Saéstuna itungan bulan numutkeun [[Alloh|Alloh SWT]] aya 12 bulan dina kitabulloh dina poé diciptana langit jeung bumi...''.
 
{{EndDiv}}
 
== Poé penting ==
 
Tanggal [[1 Muharram]] nyaéta [[Taun Anyar]] dina [[agama]] [[Islam]].
 
{{Hijriyah}}
[[Kategori:Muharram| ]]
704

éditan