Béda révisi "Citakan:Artikel petingan/Pébruari 2019"

taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar left|150px|Thomas Hobbes '''Thomas Hobbes''' (lahir di Malmesbury{{lahirmati|Malmesbury, Wiltshire, Inggris|5|4|1588|D...)
 
 
[[Image:Thomas Hobbes (portrait).jpg|left|150px|Thomas Hobbes]]
'''[[Thomas Hobbes]]''' (lahir di Malmesbury{{lahirmati|[[Malmesbury]], [[Wiltshire]], [[Inggris]]|5|4|1588|[[Derbyshire]], [[Inggris]]|4|12|1679}}) nyaéta hiji filsuf [[Inggris]] aliran empirisme. Manehna nyumbang pendapat ngeunaan konsép manusa tina sudut pandang empirisme-materialisme, jeung pendapat ngeunaan hubungan manusa jeung sistim nagara.
 
Hobbes mangaruhan sakabéh widang pangajaran moral di Inggris sarta falsafah pulitik, utamana liwat bukuna anu miboga judul "Leviathan". Hobbes teu ngan kawentar di Inggris, tapi ogé di Éropa. Salian dipikawanoh minangka filsuf, Hobbes ogé kawentar minangka ahli [[matematika]] jeung sarjana klasik. Manéhna kungsi jadi guru matematika Charles II sarta nerbitkeun tarjamahan ''karya sastra Iliad'' sarta ''Odyssey'' karya Homeros. <small>'''[[Thomas Hobbes|Lengkepna >>>]]'''</small>
181

éditan