Béda révisi "Thomas Hobbes"

19 bita dipupus ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , oge → ogé (5), nyaeta → nyaéta (7), yen → yén (6), ea → éa, eo → éo (2), kusabab → ku sabab (4), metode → métodeu, praktek → prakték)
[[Gambar:Thomas Hobbes (portrait).jpg|jmpl|Thomas Hobbes]]
'''Thomas Hobbes ti Malmesbury''' (lahir di Malmesbury{{lahirmati|[[Malmesbury]], [[Wiltshire]], [[Inggris]]|5|4|1588|[[Derbyshire]], [[Inggris]]|4|12|1679}}) nyaéta hiji filsuf [[Inggris]] aliran empirisme. Manehna nyumbang pendapat ngeunaan konsép manusa tina sudut pandang empirisme-materialisme, jeung pendapat ngeunaan hubungan manusa jeung sistim nagara.
 
Hobbes mangaruhan sakabéh widang pangajaran moral di Inggris sarta falsafah pulitik, utamana liwat bukuna anu miboga judul "Leviathan". Hobbes teu ngan kawentar di Inggris, tapi ogé di Éropa. Salian dipikawanoh minangka filsuf, Hobbes ogé kawentar minangka ahli [[matematika]] jeung sarjana klasik. Manéhna kungsi jadi guru matematika Charles II sarta nerbitkeun tarjamahan ''karya sastra Iliad'' sarta ''Odyssey'' karya Homeros.<ref name="Audi">(Basa Inggris)Bernard Gert. 1999. "Hobbes, Thomas". In ''The Cambridge Dictionary of Philosophy''. Robert Audi, ed. 386-390. London: Cambridge University Press.</ref>
181

éditan