Béda révisi "Liver"

114 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Liver''' panyakit ati atawa panyakit liver nyaeta panyakit anu disebabkeun ku sababaraha faktor, saperti virus jeung pamakean alkohol nu katutuluyan. Obesitas oge bisa p...)
 
'''Liver''' [[panyakit]] ati atawa panyakit liver nyaeta panyakit anu disebabkeun ku sababaraha faktor, saperti [[virus]] jeung pamakean [[alkohol]] nu katutuluyan. [[Obesitas]] oge bisa pakait jeung karusakan organ ati.
 
Ati nyaeta [[organ]] anu paling loba gawena nu aya dijero awak. ukuranna sagede bola nu aya dihandap tulang rusuk dibelah katuhu beuteung. Ati beratna kira-kira 1,25 kg. Ati penting pikeun nyerna kadaharan, pikeun awak urang meunang leupas tina [[zat]] toksik sarta nyimpen énérgi pikeun awak sangkan digunakeun lamun diperlukeun.
 
== Sabab Panyakit Ati ==
'''Aya sabeberaha sabab utama anu bisa nyebabkeun panyakit ati, diantarana :'''
 
1. Infeksi
 
parasit jeung virus bisa nyebabkeun peradangan sarta ngurangan fungsi ati. Virus anu nyebabkeun karusakan ati bisa nyebar ngalewatan darah jeung ''[[Urin|urine]]'', kadaharan jeung cai anu kacemar.
 
2. Gangguan sistim imun
Gen abnormal nu diturunkeun ti salah sahiji kolot. bisa ngaakibatkeun zat pikeun ngumpulkeun dina ati anjeun, ngabalukarkeun karuksakan ati.
 
== Gajala Panyakit Ati ==
'''Tanda jeung gejala panyakit ati, kaasup:'''
 
-Seueul atawa utah
 
Panyakit ati bisa dicegah ku nganut hiji gaya hirup cageur. Ogé, ulah kontak langsung sareng [[getih]] atawa badan cairan pasien nuboga panyakit [[hépatitis]]. Panyakit ati bisa diobatan oge ku obat-obatan tradisisonal saperti ngadahar [[iwung]], nu hanyir-hanyir jiga harmis jeung tutut.<ref>{{Cite web|url=https://hellosehat.com/penyakit/penyakit-hati-penyakit-liver/|title=Penyakit Hati (Penyakit Liver): Obat, Gejala, dll. • Hello Sehat|website=Hello Sehat|language=id-ID|accessdate=2019-03-02}}</ref>
 
== Rujukan ==
7

éditan