Béda révisi "Liver"

15 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé (2), nyaeta → nyaéta (2), diantara → di antara, ea → éa using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé (2), nyaeta → nyaéta (2), diantara → di antara, ea → éa using AWB)
'''Liver''' [[panyakit]] ati atawa panyakit liver nyaetanyaéta panyakit anu disebabkeun ku sababaraha faktor, saperti [[virus]] jeung pamakeanpamakéan [[alkohol]] nu katutuluyan. [[Obesitas]] ogeogé bisa pakait jeung karusakan organ ati.
 
Ati nyaetanyaéta [[organ]] anu paling loba gawena nu aya dijero awak. ukuranna sagede bola nu aya dihandap tulang rusuk dibelah katuhu beuteung. Ati beratna kira-kira 1,25  kg. Ati penting pikeun nyerna kadaharan, pikeun awak urang meunang leupas tina [[zat]] toksik sarta nyimpen énérgi pikeun awak sangkan digunakeun lamun diperlukeun.
 
== Sabab Panyakit Ati ==
'''Aya sabeberaha sabab utama anu bisa nyebabkeun panyakit ati, diantaranadi antarana :'''
 
1. Infeksi
 
parasit jeung virus bisa nyebabkeun peradangan sarta ngurangan fungsi ati. Virus anu nyebabkeun karusakan ati bisa nyebar ngalewatan darah jeung ''[[Urin|urineurin]]e'', kadaharan jeung cai anu kacemar.
 
2. Gangguan sistim imun
-Seueul atawa utah
 
Panyakit ati bisa dicegah ku nganut hiji gaya hirup cageur. Ogé, ulah kontak langsung sareng [[getih]] atawa badan cairan pasien nuboga panyakit [[hépatitis]]. Panyakit ati bisa diobatan ogeogé ku obat-obatan tradisisonal saperti ngadahar [[iwung]], nu hanyir-hanyir jiga harmis jeung tutut.<ref>{{Cite web|url=https://hellosehat.com/penyakit/penyakit-hati-penyakit-liver/|title=Penyakit Hati (Penyakit Liver): Obat, Gejala, dll. • Hello Sehat|website=Hello Sehat|language=id-ID|accessdate=2019-03-02}}</ref>
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Panyakit]]