Béda révisi "Liver"

11 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tag: suntingan sumber
Tag: suntingan sumber
'''Liver''' [[panyakit]] [ati] atawa panyakit liver nyaéta panyakit anu disebabkeun ku sababaraha faktor, saperti [[virus]] jeung pamakéan [[alkohol]] nu katutuluyan. [[Obesitas]] ogé bisa pakait jeung karusakan organ ati. Ati nyaéta [[organ]] anu paling loba gawena nu aya dijero awak. ukuranna sagede bola nu aya dihandap tulang rusuk dibelah katuhu beuteung. Ati beratna kira-kira 1,25 kg. Ati penting pikeun nyerna kadaharan, pikeun awak urang meunang leupas tina [[zat]] toksik sarta nyimpen énérgi pikeun awak sangkan digunakeun lamun diperlukeun.
 
Ati nyaéta [[organ]] anu paling loba gawena nu aya dijero awak. ukuranna sagede bola nu aya dihandap tulang rusuk dibelah katuhu beuteung. Ati beratna kira-kira 1,25 kg. Ati penting pikeun nyerna kadaharan, pikeun awak urang meunang leupas tina [[zat]] toksik sarta nyimpen énérgi pikeun awak sangkan digunakeun lamun diperlukeun.
 
== Sabab Panyakit Ati ==
'''Aya sabeberaha sabab utama anu bisa nyebabkeun panyakit ati, di antarana :'''
# Infeksi: parasit jeung virus bisa nyebabkeun peradangan sarta ngurangan fungsi ati. Virus anu nyebabkeun karusakan ati bisa nyebar ngalewatan darah jeung ''[[urin]]e'', kadaharan jeung cai anu kacemar.
 
# Gangguan sistim imun: sistim imun anu kirang bisa ngabalukarkeun panyakit ati.
1. Infeksi
# Genetika: Gen abnormal nu diturunkeun ti salah sahiji kolot. bisa ngaakibatkeun zat pikeun ngumpulkeun dina ati anjeun, ngabalukarkeun karuksakan ati.
 
parasit jeung virus bisa nyebabkeun peradangan sarta ngurangan fungsi ati. Virus anu nyebabkeun karusakan ati bisa nyebar ngalewatan darah jeung ''[[urin]]e'', kadaharan jeung cai anu kacemar.
 
2. Gangguan sistim imun
 
sistim imun anu kirang bisa ngabalukarkeun panyakit ati.
 
3. genetika
 
Gen abnormal nu diturunkeun ti salah sahiji kolot. bisa ngaakibatkeun zat pikeun ngumpulkeun dina ati anjeun, ngabalukarkeun karuksakan ati.
 
== Gajala Panyakit Ati ==