Béda révisi "Alfred Russel Wallace"

1 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tag: suntingan sumber
{{taratas}}
'''Alfred Russel Wallace''' dipikawanoh salaku naturalis, penjelajah, geographer, [[Antropologi|anthropologist]] tur ahli [[Biologi|biologis]] ti [[Britania|Britania Raya]] . Anjeunna dipikawanoh pikeun pamahaman téori [[évolusi]] ngaliwatan seléksi alam; makalahna dina éta subyek diterbitkeun babarengan jeung sababaraha tulisan [[Charles Darwin]] dina taun [[1858]] . <ref name="tendency">{{En icon}} {{Cite web|url=http://www.wku.edu/~smithch/wallace/S043.htm|title=On the Tendency of Varieties to Depart Indefinitely From the Original Type|last=Wallace|first=Alfred|publisher=The Alfred Russel Wallace Page hosted by [[Western Kentucky University]]|archiveurl=https://web.archive.org/web/20070429183411/http://www.wku.edu/%7Esmithch/wallace/S043.htm|archivedate=29 April 2007|dead-url=no|accessdate=22 April 2007}}</ref> Ieu hal ngadorong Darwin sangkan nyebarkeun gagasananana sorangan dina buku ''The Origin of Species'' . Wallace loba ngalakukeun panalungtikan lapangan, ti mimiti di Walungan Amazon jeung tuluy di Kapuloan Malayu Nusantara ( [[Nusantara]] ), di mana manéhna nyieun tetengger sebaran fauna nu kiwari katelah Jalur Wallace . Garisna ngabagi kapuloan Indonesia jadi dua bagian nu béda: kulon nu lolobana sato pituin Asia, sarta bagian wétan nu satona ngagambarkeun Australasia .
 
==Rujukan==
{{reflist}}
 
{{taratas}}
20

éditan