Béda révisi "Liver"

5 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tag: suntingan sumber
'''Liver''' [[panyakit]] [ati]hate atawa panyakit liver nyaéta panyakit anu disebabkeun ku sababaraha faktor, saperti [[virus]] jeung pamakéan [[alkohol]] nu katutuluyan. [[Obesitas]] ogé bisa pakait jeung karusakan organ ati. Ati nyaéta [[organ]] anu paling loba gawena nu aya dijero awak. ukuranna sagede bola nu aya dihandap tulang rusuk dibelah katuhu beuteung. Ati beratna kira-kira 1,25 kg. Ati penting pikeun nyerna kadaharan, pikeun awak urang meunang leupas tina [[zat]] toksik sarta nyimpen énérgi pikeun awak sangkan digunakeun lamun diperlukeun.
 
== Sabab Panyakit AtiLiver ==
Aya sabeberaha sabab utama anu bisa nyebabkeun panyakit ati, di antarana :
# Infeksi: parasit jeung virus bisa nyebabkeun peradangan sarta ngurangan fungsi ati. Virus anu nyebabkeun karusakan ati bisa nyebar ngalewatan darah jeung ''[[urin]]e'', kadaharan jeung cai anu kacemar.
# Genetika: Gen abnormal nu diturunkeun ti salah sahiji kolot. bisa ngaakibatkeun zat pikeun ngumpulkeun dina ati anjeun, ngabalukarkeun karuksakan ati.
 
== Gajala Panyakit AtiLiver ==
Tanda jeung gejala panyakit atiliver, kaasup:
*Kulit jeung panon nu némbongan konéng
*Nyeri beuteung tur bareuh
1.249

éditan