Béda révisi "Waluh"

10 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
m
 
'''Waluh''' (''Cucurbita'') nyaéta salahsajijisalahsahiji bungbuahantutuwuhan ngarambatngareuy anu kaasup anggota ''Cucurbitaceae'' nu ngahasilkeun buah nu ukurannaukurana gedé . Ieu tangkal mimitinaasalna ti benuabuana Amérika, ayeuna mah nyebar di sawatara tempat nu miboga iklim haneut.
 
Waluh kaasup sababaraha spesies anggota genus ''Cucurbita'', nyaéta ''C. argyrosperma'', ''C. maxima'', ''C. moschata'', dankatut ''C. pepo''. Di sawatara tempat di IndonesiaIndonésia, waluh disebut ku ngaran "labu", sanajan sabenerna miboga harti anu luas, contona labuwaluh cai, labuwaluh oray, labuwaluh siamsiem, jeung beligobaligo. Waluh dibedakeundibédakeun titina labuwaluh nu lainlianna ku sabab buahna karék bisa didahar lamun geus asak (biasanyabiasana berwarnakelirna jingga), ukuranna méh gedé, bentukna buleud nepi buleudka endoglonyod jeungsadta miboga ukiran daun buah anu jelas, jeung kulitna heuras. Waluh miboga warna orén ku sabab ngandung beta-karoténa (salah sahiji provitamin A ogé salaku antioksidan). Lamun dikeureut, ieu buah miboga bentuk nu mirip jeung bintang, sikina gedé jeung warnana coklat atawa bodas. Daging buahna ngeunah, rasana amis jeung rada haseum. Daun ngoraa waluh ogé bisa dijieun dahareun, minangka sayur.
 
== Cara melakna ==
Cara melak jeung ngarawatna babari pisan, pikeun meunangkeun bibitna, labuwaluh siamsiem nunggeusnu ggeus aya ti tangkalna diantepkeun nepika kolot, nepika ngabijilkeunbijil dina buahna.
 
Pikeun meunangkeun hasil buah anu maksimal, daun nu kolotkudukolot kudu diteukteukan méh kaluar pucuk tunas anu anyar, tuluy biasana langsung bijil bunganakembngna.<ref>{{Cite web|url=https://www.kebunpedia.com/threads/tanaman-labu-siam-waluh-lejet-dikebun-oma.5832/|title=Tanaman labu siam/waluh/lejet dikebun oma. {{!}} Kebunpedia|website=www.kebunpedia.com|accessdate=2019-03-02}}</ref>
 
== Rujukan ==
23.341

éditan