Agus Djaya: Béda antarrépisi

519 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar {{Infobox person |name = Agus Jaya |image = |imagesize = |caption = |birthdate = 1913 |birthplace = {{flagicon|Belanda}} Pandéglang, Hindia Belanda |birthname =...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
|occupation =* Guru
* Pelukis
|known_for=[[Pelukis]] [[ekspresionisme]] atawa [[abstrak]]
|spouse =
|partner =
|children =
|parents =
|relatives=Helfy Dirix (cucu)
|religion =
|influences =
|almamater=* [[HIS|Hollandsch-Inlandsche School (HIS)]] (1926)
* [[MULO|Meer Uitgebreid Lager Onderwijs (MULO)]] (1930)
* [[HIK]] (1934)
* [[AMS|Algemeene Middelbare School]]
}}
 
'''Radén Agoes Djajasoeminta''' atawa '''Agus Djaya''' nyaéta saurang guru sareng palukis anu katelah di Jawa Barat. Anjeunna katelah salaku pelukis anu nyandak inspirasi tina perwayangan, sareng pendiri [[Persatuan Ahli Gambar Indonesia]], anu mayungan seniman rupa Indonesia dina jaman pangawasaan Belanda<ref>{{Cite book|edition=Cet. 1|title=Ensiklopedi Sunda : alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi|url=https://www.worldcat.org/oclc/45463431|publisher=Pustaka Jaya|date=2000|location=[Jakarta]|isbn=9794192597|oclc=45463431|last=Rosidi, Ajip, 1938-|last2=Pustaka Jaya (Firm)}}</ref>.
 
<br />
 
== Biografi ==
Agus Djaya gumelar di Pandéglang, 23 Méi 1990. Anjeunna ngalakonan studi di HIS (1926), dilajengkeun di MULO (1930). Agus Djaya kungsi ogé ngalajengkeun pendidikanna di MLS (Sakola Pertanian Menengah), dilajeng di HIK nepi lulus di taun 1934.
 
== Rujukan ==
<br />
506

éditan