Buka ménu utama

Parobahan

67 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
Image
</font>
|}
 
[[File:Michael Melgar LiquidArt resize droplet.jpg|thumb|right|]]
 
'''Cai''' mangrupa hiji [[sanyawa kimiawi]] jeung [[molekul polar]] nu [[cair]] dina [[temperatur jeung tekenan baku]] (''standard temperature and pressure'', STP). Cai mibanda [[rumus kimiawi]] [[hidrogén|H]]<sub>2</sub>[[oksigén|O]], nu hartina hiji [[molekul]] cai diwangun ku dua [[atom]] [[hidrogén]] jeung hiji atom [[oksigén]]. Cai bisa dipanggihan di ampir sakabéh tempat di [[Marcapada]] sarta dipikabutuh ku sadaya nu [[hirup]]. Kira 70% beungeut Marcapada katutupan ku cai. Cai geus kapanggih aya di sababaraha banda di [[tatasurya]] jeung di saluareunana dina rupa [[és]]. Pentingna cai pikeun kahirupan terestrial geus ngagiring kana panyangka yén ayana dina wujud cair di mana waé sagigireun di Marcapada ieu bisa nyadiakeun habitat nu ngadukung pikeun kahirupan [[ékstraterestrial]].
17

éditan