Béda révisi "Kong Hu Cu"

62 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
File
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda)
(File)
[[File:Confucius Statue at the Confucius Temple.jpg|thumb|]]
 
'''Kong Hu Cu''' atawa '''Kung Fu Tze''' atawa '''Konfusius''', sakapeung mindeng ogé disebut Kongcu ([[Hanzi]]: 孔夫子、孔子, [[hanyu pinyin]]: Kongfuzi、Kongzi) ([[551 SM]] – [[479 SM]]) nyaéta saurang [[guru]] atawa jalma wijaksana anu kaceluk sarta ogé [[filsuf]] sosial [[Tiongkok]]. Falsafahna mentingkeun moralitas pribadi sarta pamaréntahan, sarta jadi populér alatan dasarna anu kuat dina sipat-sipat tradisonal Tionghoa. Ku para pangagem ageman Kong Hu Cu, manéhna diaku minangka [[nabi]].
 
17

éditan