Buka ménu utama

Parobahan

1.298 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
Nyieun kaca anyar Kolecer teh nyaeta, sajénis ulin-ulinan pang kasohorna di daerah sunda anu mangrupakeun ulin-ulinan nu di Piméndak di sewang sewang daerah sunda. Uulinan ieu teh di pake na...
Kolecer teh nyaeta, sajénis ulin-ulinan pang kasohorna di daerah sunda anu mangrupakeun ulin-ulinan nu di Piméndak di sewang sewang daerah sunda. Uulinan ieu teh di pake na ogé lain ku barudak leutik hungkul tapi di paenkeun ku barudak anu dewasa sinareng pujangga. Di kabupaten subang di pendakeun kolécér nu panjangna dugika 6-8 meter sinaréng di daerah ieu teh nuju usum angin, hampir sadaya jalmi masang masangkeuj kolécér jeung loba tempat nu di namian pasir kolécér dimana bukit tempat kolécér eta di paenkeun. Di wilayah ieu ogé aya kolécér nu mangrupakeun warisan turunan. warga anu di damél di luar wilayah biasana pas nincak kana usum angin mulih heula teu aya sanes nyaeta kangge masangkeun kolécér. tatanan atanapi unsur kaulinan atanapi tempat wisata nu di pibanda tina kolécér nyaeta suantén anu di hasilkeun atanapi anu di kaluarkeun tina puteran kolécér.

Dina istilah basa sunda "nyeguk" dina tenétan angin nu kuat kangge muterkeun kolécér éta dugi melengkung ka tukang jeung pas waktu angin eta teu tarik deui puteran kolécér uih deui kasentek ka payun bari kasada "wuuk" suantena anu di hasilkeun beuki sae kualitasna tina kolécér eta. karesep masyarakat kana kolécér nyebabkeun kaulinan ieu ngagaduhan tahapan kanggo ngudag kolécér

<br />
2

éditan