Agus Djaya: Béda antarrépisi

315 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
ngarapikeun
Tidak ada ringkasan suntingan
m (ngarapikeun)
{{Infobox person
|name = Agus JayaDjaya
|image =
|imagesize =
|caption =
|birthdate = [[1913]]
|birthplace = {{flagicon|BelandaWalanda}} [[Kabupatén Pandéglang|Pandéglang]], [[HindiaJawa BelandaKulon]], [[Hindia-Walanda]]
|birthname = Radén Agoes Djajasoeminta
|othername =
|deathdate = 23 Mei {{death year and age|1990|19071913}}
|deathplace = {{flagicon|Indonesia}} [[Bogor]], [[Jawa BaratKulon]], [[Indonesia]]
|yearsactive =
|organization=
|occupation =* Guru
* PelukisPalukis
|known_for=[[PelukisPalukis]]
|spouse =
|partner =
}}
 
'''Radén Agoes Djajasoeminta''' atawa '''Agus Djaya''' (gumelar di [[Kabupatén Pandéglang|Pandéglang]], [[1913]] – tilar dunya di [[Bogor]], [[23 Méi]] [[1990]]) nyaéta saurang guru sareng palukis anu katelah di Jawa BaratKulon. Anjeunna katelah salaku pelukispalukis anu nyandak inspirasi tina perwayanganpawayangan, sareng pendiri [[Persatuan Ahli Gambar Indonesia]], anu mayungan seniman rupa Indonesia dina jaman pangawasaan Belanda.<ref name="EnsiklopediaSunda">{{Cite book|edition=Cet. 1|title=Ensiklopedi Sunda : alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi|url=https://www.worldcat.org/oclc/45463431|publisher=Pustaka Jaya|date=2000|location=[Jakarta]|isbn=9794192597|oclc=45463431|last=Rosidi, Ajip, 1938-|last2=Pustaka Jaya (Firm)}}</ref>.
 
<br />
 
== Biografi ==
Agus Djaya gumelar di [[Kabupatén Pandéglang|Pandéglang]], 23 Méi 1990. Anjeunna ngalakonan studi di HIS (1926), dilajengkeun di [[MULO]] (1930). Agus Djaya kungsi ogé ngalajengkeun pendidikanna di MLS (Sakola Pertanian Menengah), dilajeng di HIK nepi lulus di taun 1934.<ref name="EnsiklopediaSunda"/>
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
<br />
{{biografi-stub}}
 
[[Kategori:Nu babar taun 1913]]
[[Kategori:Nu pupus taun 1990]]
[[Kategori:Inohong Sunda]]