Buka ménu utama

Parobahan

1.876 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
 
== Kajadian ==
* [[1494]] - Dumasar [[Pajangjian Tordésillas]], [[Spanyol]] mikawasa bagéan kulon gurat wates kalangkang [[Dunya Anyar]] sedengkeun [[Portugal]] mikawasa bagéan wétan.
* [[1692]] - Lini marcapada badag ngancurkeun [[Port Royal]], [[Jamaika]], nyababkeun 2/3 bagéan ti kotana titeuleum ka [[Laut Karibia]].
* [[1837]] - [[Nébula]] [[NGC 6334]] kapanggih ku [[John Herschel]] di [[Tanjung Harapan]].
* [[1971]] - [[Soyuz 11]] badarat di [[stasion luar angkasa]] [[Salyut 1]], jadi misi munggaran nu ngahasil badarat di stasion luar angkasa.
* [[1993]] - [[Komisi Nasional Hak Asasi Manusia]] diresmikeun di [[Indonésia]].
* [[1994]] - [[Sajarah Internet di Indonésia]]: Randy Bush ti [[Portland, Orégon]], [[Amérika Sarikat]] milampah ''[[ping]]'' munggaran ka [[Indonésia]], nyaéta [[IPTEKNET]] nu satuluyna dilaporkeun ka sobatna di ''[[Natonal Science Foundation]]'' (NSF) Amérika Sarikat. Ieu prosés di dokuméntasikeun di [http://nsrc.org/db/lookup/report.php?id=890202377347:497424883&fromISO=ID nsrc.org]. Dina laporan sambungan [[IP]] munggaran Indonésia ti IPTEKNET mangrupa ''[[leased line]]'' 64 [[Kbps]] merlukeun waktu ''ping'' kira 750ms ti Amérika Sarikat.
* [[1999]] - [[Indonésia]] ngalaksanakeun [[Pamilihan Umum Anggota DPR jeung DPRD Indonésia 1999|pamilihan umum munggaran]] dina [[Sajarah Indonésia (1998-kiwari)|éra réformasi]] sanggeus 32 taun di handap pamaréntahan [[Ordeu Anyar]] Présidén [[Suharto]]. Pamilu nu diiluan ku 48 partéy téh dimeunangkeun ku [[Partéy Démokrasi Indonésia Pajuangan]].
* [[2001]] - Piagam pabentukan [[GUAM Organisasi pikeun Démokrasi jeung Pangwangunan Ékonomi|Organisasi pikeun Démokrasi jeung Pangwangunan Ékonomi]] ditandatanganan ku lima nagara urut [[Uni Soviét]]: [[Géorgia]], [[Ukraina]], [[Uzbékistan]], [[Azérbaijan]], jeung [[Moldova]].
* [[2008]] - Bubukaan [[Euro 2008]].
 
== Nu babar ==