Béda révisi "Rél"

347 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (wikidata interwiki)
 
[[File:Rail_track.jpg|277px|thumb|Rél]]
 
'''Rél''' atawa '''erél'''<ref>{{Cite book|edition=Cit. 1|title=Kamus basa Sunda|url=https://www.worldcat.org/oclc/125409879|publisher=Wedalan Panitia Penerbitan Kamus Basa Sunda, gawe bareng PT Kiblat Buku Utama, jeung Universitas Padjadjaran|date=2006|location=Bandung|isbn=9793631910|oclc=125409879|last=Danadibrata, R. A. (R. Alla), 1905-1987.}}</ref> nyaéta [[logam]] batang pikeun landasan jalan [[Karéta Api|karéta api]] atawa kandaraan nu séjén saperti [[trém]] jeung sajabana.<ref name="Rel"/> Rél mangrupa dua batang logam kaku anu sarua panjang, dipasang dina bantalan minangka dasar landasan.<ref name="Rel"/> Rél-rél éta dibeungkeut dina bantalan maké [[paku]] rél, [[sekrup]] panyangreud ([[basa Indonesia|Ind]]:''penambat''), atawa panyangreud "é" (saperti panyangreud pandrol).<ref name="Rel"/>
 
Rupa-rupa panambat anu dipaké tergantung tina jenis bantalan anu dipaké.<ref name="Rel"/> [[Paku ulir]] atawa paku panyangreud dipaké dina bantalan kai, sedengkeun panyangreud "é" mah dipaké pikeun bantalan [[beton]] atawa [[semén]].<ref name="Rel"/>
3.688

éditan