Béda révisi "22 Juni"

95 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
==Kajadian==
* [[1527]] - Sunda Kalapa ditumpurludeskeun ku Karajaan Demak balukar ku teu resepeunna Karajaan Demak kana [[Prasasti Pajangjian Sunda-Portugis|Pajangjian Sunda]]-[[Portugis]] nu ditandatangan tanggal [[21 Agustus]] [[1522]].
* [[1527]] - [[Fatahillah]] ngusir [[Portugis]] ti palabuan Sunda Kalapa, nu kiwari dipiéling minangka poé jadi kota [[Jakarta]].
* [[1906]] - [[Bandéra Swédia]] mimiti resmi dipaké.
* [[1941]] - Dimimitianna [[Operasi Barbarossa]], invasi [[Jérman]] ka [[Uni Soviét]].