Béda révisi "Medellín"

Taya parobahan ukuran ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
| utc_offset_DST = |
}}
'''Medellín''' ({{IPA-es|meðeˈʝin}} <small>atawa</small> {{IPA-es|meðeˈʎin|}}), sacara resmi disebut '''Munisipalitas Medellín''' ({{lang-es|Municipio de Medellín}}), nyaéta [[Daftar kota di Kolombia|kota kadua panggedéna]] di [[Kolombia]], saanggeus [[Bogota]], jeung ibukota [[Departemén Antioquia]]. Ieu kota pernahna di [[Lembah Aburrá]], puseur wilayah [[Andés|Pagunungan Andés]] di Amérika Kidul. Dumasar ka [[Departemén Statistik Administratif Nasional Kolombia|Departemén Statistik Administratif Nasional]], ieu kota miboga populasi sakitar 2,5 juta {{As of|2017|lc=y}}.<ref name="NADS"/> Sareng salapan kota lainna di sakitar ieu kota, [[WilayahKawasan Métropolitan Medellín|wilayahkawasan métropolitan Medellín]] mangrupa pangolompokan uban kadua panggedéna di Kolombia dina hal populasi jeung ékonomi, nu miboga 3,7 juta leuwih jelema.
 
== Galeri ==