Béda révisi "Bérilium"

1 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
Bérilium
m (→‎Rujukan: ngarapihkeun éjahan)
(Bérilium)
 
[[File:Be-140g.jpg|thumb|Bérilium]]
'''BeriliumBérilium''' nyaéta [[unsur kimia]] anu miboga simbul '''Be''' sarta [[nomor atom]] 4.<ref name="ptable">{{cite web|url=http://www.ptable.com/?lang=id|title=Tabel Periodik (Indonesian Periodic Table)|publisher=PTable|accessdate=3/11/2016}}</ref> Bérilium kapanggih sarta dingaranan dina taun [[1798]] ku saurang ahli [[kimia]] [[Vaquelin]].<ref name="budisma">{{cite web|url=http://budisma.net/2014/11/pengertian-berilium.html|title=Budisma - Pengertian Berilium|publisher=Budisma|accessdate=3/11/2016}}</ref> Kiwari bérilium dimangpaatkeun pikeun réaktor [[nuklir]], suku cadang [[mesin]], jeung [[satelit]].<ref name="budisma"/> Bérilium murni mangrupa [[logam]] [[kulawu]] heuras siga waja sarta ngandung racun.<ref name="budisma"/> Béda tina karakteristikna nyaéta kualitas non-[[magnétik]].<ref name="budisma"/> [[Logam]] non-magnetik guna pisan dina [[éléktronik]].<ref name="budisma"/> Para ilmuwan ngagunakeun hurup "Be" pikeun simbul bérilium dina [[persamaan kimia]] jeung déskripsi sanyawa.<ref name="budisma"/>
 
==Karakteristik==
Pamaké anonim