Béda révisi "Kala karatuan"

107 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
→‎Abad ka-16: 1527 Francisco De Sa
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab (2), modern → modérn using AWB)
(→‎Abad ka-16: 1527 Francisco De Sa)
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér Android app edit
* '''[[1522]]''': Kasapukan [[Sunda]] - [[Portugis]]
* '''[[1526]]''': Pasukan [[Cirebon]]-[[Demak]] anu di pingpin [[Fatahillah]] ngarebut palabuan [[Banten]]
* '''[[1527]]''':
* '''[[1527]]''': Pasukan [[Cirebon]]-[[Demak]] anu di pingpin [[Fatahillah]] ngarebut palabuan [[Sunda Kalapa]]
**[[29 Juli]] - [[Francisco De Sa]] ti [[Portugis]] nancebkeun [[Padrao]] di hiji palabuan wilayah Sunda
* '''[[1527]]''': *Pasukan [[Cirebon]]-[[Demak]] anu di pingpin [[Fatahillah]] ngarebut palabuan [[Sunda Kalapa]]
* '''[[1533]]''': [[Prasasti Batutulis]]
* '''[[1535]]''': [[Prebu Ratudéwata]] naék tahta [[Sunda]] ngagantikeun [[Prebu Surawisésa]]
11.539

éditan