Buka ménu utama

Parobahan

107 bita ditambahkeun, 1 bulan yang lalu
→‎Abad ka-16: 1527 Francisco De Sa
* '''[[1522]]''': Kasapukan [[Sunda]] - [[Portugis]]
* '''[[1526]]''': Pasukan [[Cirebon]]-[[Demak]] anu di pingpin [[Fatahillah]] ngarebut palabuan [[Banten]]
* '''[[1527]]''':
* '''[[1527]]''': Pasukan [[Cirebon]]-[[Demak]] anu di pingpin [[Fatahillah]] ngarebut palabuan [[Sunda Kalapa]]
**[[29 Juli]] - [[Francisco De Sa]] ti [[Portugis]] nancebkeun [[Padrao]] di hiji palabuan wilayah Sunda
* '''[[1527]]''': *Pasukan [[Cirebon]]-[[Demak]] anu di pingpin [[Fatahillah]] ngarebut palabuan [[Sunda Kalapa]]
* '''[[1533]]''': [[Prasasti Batutulis]]
* '''[[1535]]''': [[Prebu Ratudéwata]] naék tahta [[Sunda]] ngagantikeun [[Prebu Surawisésa]]
11.463

éditan