Buka ménu utama

Parobahan

97 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
File
|date_of_death=[[January 8]] [[1324]]
|place_of_death=[[Venice]], [[Italy]]}}-->
[[File:Marco Polo Mosaic from Palazzo Tursi.jpg|thumb|Marco Polo (Palazzo Doria-Tursi, Genova)]]
'''Marco Polo''' ([[15 Séptémber]] [[1254]], [[Venice]]; [[8 Januari]], [[1324]], [[Venice]]) padagang [[Républik Vénésia|Venesia]] jeung [[éksplorasi|penjelajah]], bareng jeung ramana nyaéta Niccolò tur pamanna nyaéta Mafféo, urang kulon mimiti nu indit maké [[Jalan Sutra]] ka [[China]] (disebut ''[[Cathay]]'') sarta ngadatangan ka [[Great Khan]] [[Kakaisaran Mongol]], [[Kubilai Khan]] (incuna [[Genghis Khan]]). Salila di jalan nulis ''Il Milione'' ("Samilyar" atawa ''[[The Travels of Marco Polo]]'').
<!--
17

éditan