Wikipedia:VisualÉditor: Béda antarrépisi

1 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (2), diantara → di antara, dimana → di mana, parameter → paraméter using AWB
(balikan vandal zzz)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (2), diantara → di antara, dimana → di mana, parameter → paraméter using AWB)
 
 
== Ngeunaan VisualÉditor Wikipedia ==
VisualÉditor nya étanyaéta hiji cara "visual" dina ngédit Wikipedia, hiji sistem anyar dimanadi mana para pamaké Wikipédia bisa méré kontribusi tanpa kudu maké markah wiki. VisualÉditor geus aya minangka salasahiji pilihan diluncurkeunna "alpha" dina Wikipedia bahasa Inggris ti mimiti bulan Désémber 2012, [https://blog.wikimedia.org/2013/04/25/visualeditor-alpha-in-15-languages/ dina 16 basa lain] ti mimiti bulan April 2013, jeung [https://blog.wikimedia.org/2013/06/06/preparing-for-visualeditor-on-all-wikipedias/ ampir dina sakabéh basa] ti awal Juni.
Lamun Anjeun kairut pikeun ngagunakeun VisualÉditor ti wiki, aya [[mw:Special:MyLanguage/Help:VisualEditor/User guide|pituduh pikeun makéna]] sarta [[mw:Special:MyLanguage/VisualEditor/Portal/Keyboard shortcuts|daptar pintasan papan tombol nu umum]]. Salian ti éta, lamun Anjeun kairut pikeun ngamekarkeun VisualÉditor, aya [[#Bagaimana cara membantu|sababaraha pancén nu bisa dipigawé ku Anjeun]]. Kiwari dina VisualÉditor aya kénéh sababaraha kutu anu teu bisa disingkahan sarta aya ogé sababaraha fitur nu masih kudu dimekarkeun. Lamun Anjeun manggihan sawatara bangbaluh, tong asa-asa [[mw:VisualEditor/Feedback|méré laporan dina kaca Umpan balik]].
 
==Kahéngkéran VisualÉditor==
Sababaraha kahéngkéran nu masih kénéh aya dina VisualÉditor nya étanyaéta:
* Merlukeun waktu nu kawilang lila dina ngamuat hiji kaca nu panjang sarta hésé lamun hayang bisa dimuat kana VisualÉditor. Kahareupna ieu pakakas lemes bakal leuwih téréh sarta bakal bisa ngamuat kaca nu leuwih panjang.
* ''Penggayaan'' jeung sawatara hal lainna katémbong ahéng. Kiwari keur diusahakeun sangkan HTML nu dihasilkeun katingali saperti nu biasa ditingali ku Anjeun.
 
==Kumaha cara nulungan==
Sangkan VisualÉditor bisa leuwih hadé sarta maksimal, Anjeun bisa nulungan ku cara manggihan kutu tuluy [[mw:VisualEditor/Feedback|méré laporan]]. Salian ti éta, aya sababaraha pancén lainna nu bisa dipigawé ku Anjeun, diantaranadi antarana nyaéta:
* '''Nganyarkeun kaca pitulung''' - Sakabéh proyék miboga kaca pitulung nu bisa mantuan pamaké anyar sangkan bisa méré kontribusi. Hanjakalna, maranéhanana sibuk mekarkeun pangédit markahna, nepi ka waktu VisualÉditor diluncurkeun, tutorialna bakal jadi laas. Kacida mangpaatna lamun aya hiji jalma nu bisa [[mw:Special:MyLanguage/VisualEditor/Portal/Help|nganyarkeun kaca pitulung]], dumasar [[mw:Special:MyLanguage/Help:VisualEditor/User guide|tutorial ngagunakeun VisualEditor]].
* '''Nambahkeun "DataCitakan" dina citakan''' - VisualÉditor boga pangédit citakan nu alus, saperti nu dijéntrékeun dina [[mw:Special:MyLanguage/Help:VisualEditor/User guide|kaca pitulung]]. Sakumaha nu bisa katingali ku Anjeun waktu maké citakan dina Wikipédia, sababaraha citakan miboga parameterparaméter jeung ''penjelasan'' anu alus nepi ka para pamaké téh ngarasa babari waktu makéna. Tapi aya sababaraha citakan nu teu miboga éta, lantaran citakan merlukeun "DataCitakan" sangkan ieu fitur bisa dipaké. Lamun Anjeun hayang nambahan DataCitakan, aya [[mw:Special:MyLanguage/VisualEditor/Portal/TemplateData tutorial|pituduhna]] sarta [[mw:Special:MyLanguage/VisualEditor/Portal/TemplateData|daptar citakan anu paling penting pikeun ditambahkeun DataCitakanana]].
* '''Nulungan pamaké anyar''' - Lamun peluncuran VisualÉditor suksés tangtuna waé bakal loba pamaké anyar. Sanajan cara ngéditna leuwih babari tapi keukeuh néangan pituduh pikeun ngayakeun interaksi jeung komunitas mah kawilang hésé. Mangga diantos pisan pangrojongna [[mw:Special:MyLanguage/VisualEditor/Portal/New users|di meja pitulung, atawa dina saluran pitulung IRC]] pikeun nulungan para pamaké anyar sangkan leuwih wanoh jeung Wikipédia.