Transjakarta: Béda antarrépisi

555 bita dipupus ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[File:Logo-TranJakarta2014.jpg|Logo Transjakarta]]
{{Infobox bus
|name=Transjakarta
|logo=Logo-TranJakarta2014.jpg|Logo TransJakarta sejak [[10 November]] [[2014]].
|founded=[[15 Januari]] [[2004]]
|owner=PT Transportasi Jakarta
|headquarters=[[Jakarta]], [[Indonésia]]
|locale=[[Jabodetabek]]
|service_area=[[DKI Jakarta]], [[Jawa Kulon]] ([[Kota Bekasi]] dan [[Kota Depok]]) dan [[Banten]] ([[Kota Tangerang]] dan [[Kota Tangerang Kidul]])
|fleet=''Lihat di bawah.''
|stops=243 stasiun BRT/halte
|routes=13 koridor; 2 direncanakan
|ceo=[[Agung Wicaksono]]
|service_type=[[Bus Rapid Transit]]
|website=[http://www.transjakarta.co.id transjakarta.co.id]
}}
'''Transjakarta''' nyaéta sistem angkutan ''[[Bus Rapid Transit|Bus Rapid Transit (BRT)]]'' anu pertama di [[Asia Kidul Wétan]] dan [[Asia Kidul|Kidul]], nu parantos operasi saprak taun [[2004]] di [[Jakarta]], [[Indonésia]]. Sistem ieu dirancang dumasar kana sistem ''[[TransMilenio]]'' anu suksés di [[Bogota]], [[Kolombia]]. Transjakarta dirancang minangka moda transportasi massal pangrojong aktivitas ibu kota anu sangat padat. Transjakarta nyaéta sistem BRT anu jalur lintasan tarpanjang di dunia nyaéta 230,9&nbsp;km, sarta ngabogaan 243 stasion BRT (samemehna disebut halteu) yang tersebar dalam 13 koridor (jalur), anu mimitina beroperasi ti jam 05.00 - 22.00 [[WIB]], sareng ayeuna beroperasi 24 jam dina sabagian koridor..<ref>http://www.tempo.co/read/news/2014/06/01/083581606/Mulai-Hari-Ini-Transjakarta-24-Jam-di-Tiga-Koridor Mulai Hari Ini Transjakarta 24 Jam di Tiga Koridor</ref>