Transjakarta: Béda antarrépisi

330 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[File:Logo-TranJakarta2014Bus Transjakarta Koridor 10.jpg|Logothumb|Beus Transjakarta Koridor 10]]
 
'''Transjakarta''' nyaéta sistem angkutan ''[[Bus Rapid Transit|Bus Rapid Transit (BRT)]]'' anu pertama di [[Asia Kidul Wétan]] dan [[Asia Kidul|Kidul]], nu parantos operasi saprak taun [[2004]] di [[Jakarta]], [[Indonésia]]. Sistem ieu dirancang dumasar kana sistem ''[[TransMilenio]]'' anu suksés di [[Bogota]], [[Kolombia]]. Transjakarta dirancang minangka moda transportasi massal pangrojong aktivitas ibu kota anu sangat padat. Transjakarta nyaéta sistem BRT anu jalur lintasan tarpanjang di dunia nyaéta 230,9&nbsp;km, sarta ngabogaan 243 stasion BRT (samemehna disebut halteu) yang tersebar dalam 13 koridor (jalur), anu mimitina beroperasi ti jam 05.00 - 22.00 [[WIB]], sareng ayeuna beroperasi 24 jam dina sabagian koridor..<ref>http://www.tempo.co/read/news/2014/06/01/083581606/Mulai-Hari-Ini-Transjakarta-24-Jam-di-Tiga-Koridor Mulai Hari Ini Transjakarta 24 Jam di Tiga Koridor</ref>
 
 
== Bacaan Leuwih Lanjut ==
leuwih lengkep tentang Transjakarta ieu tinggali di [https://id.wikipedia.org/wiki/Transjakarta Wikipédia basa Indonésia]
 
== Galeri ==
<Gallery>
File:Bus Transjakarta Koridor 10.jpg|Beus Transjakarta Koridor 10 Tanjung Priok - PGC 2
File:Bus Transjakarta 2D ASMI - Rawabuaya.jpg|Beus Transjakarta 2D ASMI - Rawabuaya
File:Bus Transjakarta rute 6H Senen - Lebak Bulus.jpg|Beus Transjakarta warna biru kabogaan PPD anu ruteu 6H Senen - Lebak Bulus
 
== Referensi ==