Béda révisi "Masjid Nabawi"

Taya parobahan ukuran ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
[[Khalifah]] &nbsp; Abbasiyah &nbsp; Al-Mahdi dilegakeun masjid ka kalér saloba {{Convert|50|m|ft}} ngaranna ogé ditulis dina témbok masjid. Anjeunna ogé proposes pikeun ngaleungitkeun genep tangga ka ''mimbar'' , tapi proposal ieu ditolak, sabab bisa ngabalukarkeun karuksakan detrimental. {{sfn|Munt|p=116}} Numutkeun tulisan ti Ibnu Qutaibah , anu katilu Khalifah Al-Ma'mun ngalaman gawé erratic on masjid. Al-Mutawakkil kalungguhan palapis kalayan astana marmer nabi. {{sfn|Munt|p=118}} Al-Ashraf al-Ghawri Qansuh ngawangun kubah leuwih makam Nabi dina 1476.<ref name="AMN">{{Cite book|title=The Heritage of the Kingdom of Saudi Arabia|last=Wahbi Hariri-Rifai, Mokhless Hariri-Rifai|publisher=GDG Exhibits Trust|isbn=978-0-9624483-0-0|page=161}}</ref>
[[Gambar:Burton_Nabi.gifsvg|jmpl|Héjo Kubah , dina Richard Francis Burton ''Ibadah Haji,'' dina 1850 Masehi]]
Raudlah (ngarujuk kana ''Al-Rawdah al-Mutaharah),'' ngawengku hiji kubah di pojok tenggara masjid,<ref name="Peterson"/> diwangun dina 1817 <small>C.</small> <small>E.</small> nalika penguasaan Sultan Mahmud II . Kubah di cet héjo dina 1837 <small>CE</small> sarta hadé dipikawanoh ku ngaran " Héjo Kubah ".<ref name="Syed"/>
 
4

éditan