Béda révisi "Dongéng"

563 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
Malikkeun éditan 115.178.221.217, diganti deui ka vérsi ahir ku 36.71.233.166
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
m (Malikkeun éditan 115.178.221.217, diganti deui ka vérsi ahir ku 36.71.233.166)
Tag: Pengembalian SWViewer [1.3]
Dongéng Sagé nyaéta carita ngeunaan kapahlawanan, nu nyaritakeun kahirupan manusa di masarakat jeung dina sajarahna.<ref name="sastra">Ruyana,Yus.1978.Panyungsi Sastra .Bandung: Gunung Larang. (Kaca 19)</ref> Sagé mangrupa carita peperangan di jaman baheula, umumna nyaritakeun tokoh nu légendaris sarta panjang tur eusina kapahlawanan, jalma sohor, atawa lalampahan nu pikaseurieun. Contona ''Prabu Siliwangi'', ''[[Dipati Ukur]], [[Séh Abdul Muhyi]]'',jrrd.<ref name=Sumber6/>
 
===Dongéng kahirupan Jalma Biasa (Parabél)===
Titik
Dongéng Parabél nyaéta dongéng anu eusina nyaritakeun lalampahan hiji jalma anu dianggap mahiwal ti batur. Caritana loba pikaseurieun tapi ngandung hiji atikan. Conto anu pangsohorna dina sastra Sunda nyaéta dongéng-dongéng Si Kabayan.<ref name="carita rakyat">Shinta Iskandar.2005.Skripsi.''Carita Rakyat di Kacamatan Ciparay pikeun bahan pangajaran sastra di SMP''.UPI</ref> Lian ti éta, aya ogé dongéng saduran tina sastra deungeun, upamana ''dongéng [[Abu Nawas]]'', ''Nasarudin'', ''Si Congcorang'',jjrd.
 
===Dongéng mité===
12

éditan