Béda révisi "Stasion Lempuyangan"

195 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Nganambahkeun Aksara Sunda jeung Basa Jawa
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
(Nganambahkeun Aksara Sunda jeung Basa Jawa)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
|notes=
}}
'''Stasion Lempuyangan''' ([[Aksara Sunda]]: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮜᮨᮙ᮪ᮕᮥᮚᮍᮔ᮪ atawa [[Basa Jawa]]: {{jav|ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦊꦩ꧀ꦥꦸꦪꦁꦔꦤ꧀}}, ''Sêtasiyun Lêmpuyangan'') (kodeu: '''LPN''', +114 m) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di [[Kota Yogyakarta]], [[Daérah Istiméwa Yogyakarta]], berjarak ±1&nbsp;km di wétanneun [[Stasion Yogyakarta]], stasion utama di kota ieu.<ref name="Yogya">[https://www.gudeg.net Stasiun di Yogyakarta] {{id}} diakses tanggal 12 Maret 2016</ref>
 
Stasiun anu didirikeun ti tanggal [[2 Maret]] [[1872]] ieu téh ngalayanan [[karéta api ékonomi]] anu ngaliwatan Yogyakarta, sedengkeun pikeun [[karéta api éksekutip]] jeung [[karéta api bisnis|bisnis]] dilayanan di [[Stasion Yogyakarta]].<ref name="Yogya"/>