Béda révisi "Stasion Telagamurni"

106 bita ditambahkeun ,  10 bulan yang lalu
Nganambahkeun Aksara Sunda
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
(Nganambahkeun Aksara Sunda)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
| othername = Stasion Metland
}}
'''Stasion Telagamurni'''—disebut ogé '''Stasion Metland-Telaga Murni'''—nyaéta ([[Aksara Sunda]]: {{sund|ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮙᮨᮒᮣᮔ᮪ᮓ᮪-ᮒᮨᮜᮌ ᮙᮥᮁᮔᮤ}}) nyaéta [[stasion karéta api]] kelas III/leutik anu perenahna di [[Telagamurni, Cikarang Barat, Bekasi|Telagamurni, Cikarang Barat]], [[Kabupatén Bekasi|Bekasi]]. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu kaasup [[Daérah Operasi I Jakarta]] sarta direncanakeun bakal ngalayanan [[KRL Commuter Line]]. Stasion ini miboga dua jalur karéta api.
 
Perenahna ieu stasion teu jauh ti kompléks paimahan Metland. Malahan dina ''roadmap'' anu dijieun ku pausahaan ''developer'' Metland (PT Metropolitan Land Tbk.) jeung kontraktor, PT Majumapan Bangunindo sarta [[Diréktorat Jenderal Perkeretaapian]] jeung PT KAI,<ref>{{Cite web|url=https://artikel.rumah123.com/stasiun-telaga-murni-persembahan-metland-untuk-cikarang-barat-29617|title=Stasiun Telaga Murni, Persembahan Metland untuk Cikarang Barat|website=artikel.rumah123.com|language=en|access-date=2018-11-24}}</ref> stasion ieu bakal dimangpaatkeun ku warga kawasan Metland sangkan bisa ngagunakeun jasa angkutan karéta api sarta teu kudu indit ka [[Stasion Cikarang]]. Kiwari stasion ieu masih kénéh dina tahap pangwangunan, kalawan awal pangwangunanna dilakukeun di tanggal 8 Agustus 2016.<ref>{{Cite news|url=https://economy.okezone.com/read/2016/08/08/470/1458051/metland-ground-breaking-stasiun-telaga-murni|title=Metland Ground Breaking Stasiun Telaga Murni : Okezone Economy|last=Okezone|first=|date=|work=|newspaper=Okezone.com|language=id-ID|access-date=2018-11-24|via=}}</ref>