Béda révisi "Stasion Kranji"

73 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
Nganambahkeun Aksara Sunda
(Nyieun kaca anyar {{lain|Halteu Ranji}} {{infobox stasiun | image = Kranji Station New Building (2019).jpg | caption = Wangunan anyar Stasion Kranji (2019) | name = Kranji | prov = Jawa Kulon |...)
 
(Nganambahkeun Aksara Sunda)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
}}
[[File:2e Infanterie Brigadegroep Op het station Krandji, Bestanddeelnr 4304.jpg|jmpl|Foto bareng di stasion Kranji, jaman baheula.]]
'''Stasion Kranji''' ('''KRI''') ([[Aksara Sunda]]: {{sund|ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮢᮔ᮪ᮏᮤ}}) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di [[Kranji, Bekasi Barat, Bekasi]]. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka [[Daérah Operasi I Jakarta]]. Stasion ieu ngan ngalayanan [[KRL Commuter Line]].
 
Per [[8 Januari]] [[2019]], stasion ieu geus ngagunakeun wangunan anyar anu bisa nampung 12 gerbong KRL. Pangwangunan wangunan anyar ieu ogé luyu jeung pangwangunan jalur double-double track Manggarai-Cikarang. Wangunan ieu miboga arsitéktur minimalis tur futuristik.<ref>{{Cite web|url=https://twitter.com/CommuterLine/status/1082279016965361664|title=#RekanCommuters Mulai 8 Januari 2019 Dilakukan uji coba operasional bangunan baru di Stasiun Kranji. Untuk pelayanan naik/turun penumpang dipindahkan ke bangunan baru. Bagi penumpang yang turun di Stasiun Kranji dari arah Bekasi dilakukan buka pintu sebelah kiri.|last=Line|first=Info Commuter|date=2019-01-07|website=@CommuterLine|language=in|access-date=2019-01-25}}</ref> Struktur péron stasion ieu ogé robah tina asalna dua péron sisi unggal jalur, jadi hiji péron pulo.<ref>{{Cite web|url=https://www.merdeka.com/uang/5-stasiun-kereta-api-ddt-jabodetabek-beroperasi-akhir-2018.html|title=5 Stasiun Kereta Api DDT Jabodetabek Beroperasi Akhir 2018|last=Merdeka|website=merdeka.com|language=en|access-date=2019-01-25}}</ref>