Béda révisi "Orat"

1.163 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Hadis anu ti Aisyah tea teh teu dianggep sahih ku kabeh ulama
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh (6), oge → ogé (3))
(Hadis anu ti Aisyah tea teh teu dianggep sahih ku kabeh ulama)
#jeung nalika di hareupeun muhrimna jeung nalika di hareupeun hiji awéwé nyaéta antara bujal jeung tuurna.<ref name="Najaah" />
 
Sanajan kitu, éta henteu mewakili seluruh agama Islam. Nanging éta téh pendapat sabagéan ulama, lantaran batas orat awéwé téh diperselisihkeun antara para ulama, aya anu bilang batas orat awéwé téh sakujur awakna, aya ogé nu bilang batas orat awéwé téh sakujur awakna, iwal panon kéncana, aya ogé nu bilang batas orat awéwé téh sakujur awakna, iwal beungeut, dampal leungeun jeung dampal sukuna, aya ogé nu bilang batas orat awéwé téh tiasa disesuaikeun jeung adat istiadat.<ref>{{Cite web|url=https://islam-rahmah.com/tag/aurat-aridhiyah/|title=aurat `aridhiyah|website=Islam-Rahmah.com|language=en|accessdate=2019-10-06}}</ref>
 
[[Haram]] hukumna maké pakéan anu carang pikeun kaom awéwé sabab kaén anu carang henteu nutupan orat.<ref name="Fiqh">Ahmad, H. Idris. 1994. ''Fiqh Syafi'i''.-: Multazam.</ref>
Ti [[Aisyah]] r.a. yén [[Asma]] binti [[Abu Bakar]] r.a. kungsi asup ka tempat [[Nabi]] SAW, sedeng manéhna maké kaén anu carang, mangka [[Rosululloh]] ngalieus ti inyana, sareng dawuhna: "Ya Asma, saéstuna awéwé-awéwé lamun geus tepi manéhna kana mangsa [[héd]] ([[balég]]), mangka henteu patut deui ka manéhna, ditingali ku jalma lian awakna, iwal ieu jeung ieu." (Riwayat [[Abu Daud]])<ref name="Fiqh" />
Tina katerangan éta, mangka jelas yén awéwé wajib nutupan sakujur awakna, iwal beungeut jeung [[dampal leungeunna]].<ref name="Fiqh" />
 
Nanging, hadis anu ti Aisyah tea teh teu dianggap sahih ku kabeh ulama, ceuk sabagéan ulama, hadis anu ti Aisyah tea teh sifatna mursal (teu meunang dijadikeun rujukan). Paingan, aya ulama anu bilang bilang batas orat awéwé téh sakujur awakna, aya ogé nu bilang batas orat awéwé téh sakujur awakna, iwal panon kéncana, aya ogé nu bilang batas orat awéwé téh sakujur awakna, iwal beungeut, dampal leungeun jeung dampal sukuna, aya ogé nu bilang batas orat awéwé téh tiasa disesuaikeun jeung adat istiadat.<ref>{{Cite web|url=https://eradamusmalum.blogspot.com/2017/07/rambut-tidak-mutlak-aurat-wanita.html|title=Eradamus Malum: Rambut Tidak Mutlak Aurat Wanita – Menjawab Radikalisme Dengan Agama|last=Malum|first=Eradamus|website=Eradamus Malum|accessdate=2019-10-06}}</ref><ref>{{Cite web|url=https://ijtihaduna.wordpress.com/2017/08/26/polemik-jilbab-dan-usaha-ijtihad/|title=Polemik Jilbab, Hasil Ijtihad|last=ijtihaduna|website=IJTIHADUNA|language=id-ID|accessdate=2019-10-06}}</ref>
 
{{pondok}}
Pamaké anonim