Béda révisi "Kampung Naga"

3 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2), kusabab → ku sabab (4), kalolobaan → lolobana (2)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP Édit visual
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2), kusabab → ku sabab (4), kalolobaan → lolobana (2))
[[Image:KampungNaga.jpg|thumb|right|300px|Paimahan di Kampung Naga]]
'''Kampung Naga''' mangrupikeun kampung tradisional anu aya di kampung Neglasari Kecamatan Salawu, Kabupaten Tasikmalaya, Jawa Kulon.
 
Ngaranna Naga sorangan rada aneh, sabab sakumaha urang terang naga mangrupakeunmangrupa ciri kabudayaan Cina. Samentara désa tiasa nyarios jauh tina pangaruh éta. Henteu aya ornamén atanapi malah gambar sato naga di Kampung Naga.
 
Aya anu nyebatkeun, nami Naga asalna tina "Na Gawir", basa Sunda yatu anu hartosna "janten gawir." Ieu kusababku sabab kampung ieu di lamping susukan Ciwulan.
 
Ngeunaan asal usulna désa, nyarios asalna tina tokoh Sembah Dalem Eyang Singapuraarana. Anjeunna ogé murid ti Sunan Gunung Jati anu ditugaskeun nyebarkeun Islam ka kulon.
Makam Sembal Dalem Singapuraarana perenahna di leuweung sisi kulon désa sareng disalametkeun ku warga.
 
Kiwari ayeuna, populasi Kampung Naga diperkirakeun sakitar 300 langkung jalma, dibagi kana 109 rumah tangga (KK). Ku sabab etaéta aya 109 imah di Kampung Naga, ditambah 4 gedong khusus, janten aya 113 gedong-gedong khusus ieu diwangun ti:
 
Bumi Ageung (bumi pikeun ngajaga pusaka sareng dianggap sakti) Bumi Patemon (tempat pikeun perhimpunan komunitas) Masjid Lee (gudang nasi)
 
Salaku masarakat agraria, mata pencaharian kalolobaananalolobana warga di Kampung Naga aya patani sareng pepelakan utami nyaéta béas. Salian ti pertanian, aya ogé sababaraha warga anu ngokolakeun tatanén. Sato umumna digedékeun nyaéta hayam luang sareng embé. Kusababku sabab jumlah turis anu ngadatangan Kampung Naga, sababaraha warga ogé nyandak inisiatif pikeun ngadamel barang-barang tangan atanapi perdagangan barang / minuman lemes.
 
Ngaranna Naga sorangan rada aneh, sabab sakumaha urang terang naga mangrupakeunmangrupa ciri kabudayaan Cina. Samentara désa tiasa nyarios jauh tina pangaruh éta. Henteu aya ornamén atanapi malah gambar sato naga di Kampung Naga.
 
Aya anu nyebatkeun, nami Naga asalna tina "Na Gawir", basa Sunda yatu anu hartosna "janten gawir." Ieu kusababku sabab kampung ieu di lamping susukan Ciwulan.
 
Ngeunaan asal usulna désa, nyarios asalna tina tokoh Sembah Dalem Eyang Singapuraarana. Anjeunna ogé murid ti Sunan Gunung Jati anu ditugaskeun nyebarkeun Islam ka kulon.
Makam Sembal Dalem Singapuraarana perenahna di leuweung sisi kulon désa sareng disalametkeun ku warga.
 
Kiwari ayeuna, populasi Kampung Naga diperkirakeun sakitar 300 langkung jalma, dibagi kana 109 rumah tangga (KK). Ku sabab etaéta aya 109 imah di Kampung Naga, ditambah 4 gedong khusus, janten aya 113 gedong-gedong khusus ieu diwangun ti:
 
Bumi Ageung (bumi pikeun ngajaga pusaka sareng dianggap sakti) Bumi Patemon (tempat pikeun perhimpunan komunitas) Masjid Lee (gudang nasi)
 
Salaku masarakat agraria, mata pencaharian kalolobaananalolobanaana warga di Kampung Naga aya patani sareng pepelakan utami nyaéta béas. Salian ti pertanian, aya ogé sababaraha warga anu ngokolakeun tatanén. Sato umumna digedékeun nyaéta hayam luang sareng embé. Kusababku sabab jumlah turis anu ngadatangan Kampung Naga, sababaraha warga ogé nyandak inisiatif pikeun ngadamel barang-barang tangan atanapi perdagangan barang / minuman lemes.
 
<ref name="naga3">{{cite book|year 1995|title=Sistem Keyakinan Pada Masyarakat Kampung Naga dalam Mengelola Lingkungan Hidup (Studi Tentang Pantangan dan Larangan)|first=Siti|last=Maria|coauthor=Rosyadi,Dewi Indrawati,Renggo Astuti|Place=Jakarta|editor=Sigit Widiyanto}}</ref>
18.254

éditan