Béda révisi "Kuta"

2 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana
m
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana)
 
Kuta mibanda kagunaan pikeun ngajaga imah atawa wangunan anu aya dijeroeunna tina sagala gangguan anu datang ti luar, ogé pikeun wates hiji tempat sangkan henteu pacorok tur diandih ku batur.<ref name=Wijoyo>{{Cite book | title = Menghadirkan Nuansa Alam Di Rumah| last = Hendromartono| first = Wijoyo| publisher = Niaga Swadaya | location = Jakarta | year =2007|ISBN=9789792636437 }}</ref>
 
Kuta ilahar dijieun tina [[témbok]], bata beureum, [[batu]] alam, batu [[susukan]], aya ogé anu dikombinasikeun jeung [[beusi]], [[kai]], atawa tatangkalan.<ref name=Wijoyo/> Kuta sok dijieun paribasa pikeun jalma jegud, beurat beunghar jeung luhur martabatna: luhur kuta gedé dunya.<ref name=Danadibrata/> Imah-imah urang [[Éropa]] anu jaregud kalolobaannalolobanana diwatesan kuta anu jangkung, mangsa asup ka imah kudu ngaliwatan heula panto kuta anu disebut régol.<ref name=Wibowo/> Baheula kuta diwangun ngurilingan hiji kacamatan, kandelna kurang leuwih 4 [[méter]] ari jangkungna aya kana 3 nepi ka 3,5 méter.<ref name=Wibowo/> Unggal juru aya tampat pikeun nalingakeun kaayaan di saluareun kuta, kuta saluareun aya kamalir anu disebut "jagang".<ref name=Wibowo>{{Cite book | title = Arsitektur Tradisional Daerah Istimewa Yogyakarta| last = H.J. Wibowo, Gatut Murniatno, Sukirman| first = H.J. Wibowo| publisher = Direktorat Jenderal Kebudayaan| location = Yogyakarta| year = 1998}}</ref>
 
 
 
==Dicutat tina==
{{reflist|2}}
{{Pondok}}
 
[[Kategori:Wangunan]]
18.254

éditan