Béda révisi "ASEAN"

1 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(←Ngabolaykeun révisi 593057 ku Ilhambot (Obrolan))
Tag: Bedo
m
[[Gambar:ASEAN countries capitals-en.svg|jmpl|Peta ASEAN]]
'''Perhimpunan Bangsa-bangsa Asia Tenggara''' atawa dina basa ingris '''Association of Southeast Asian Nations''' ('''ASEAN''')mangrupa hiji organisasi géo-politik jeung [[ékonomi]] tina bagara-nagara di kawasan Asia Tenggara.<ref>[https://id.wikipedia.org/wiki/Perhimpunan_Bangsa-Bangsa_Asia_Tenggara|Wikipedia Bahasa Indonesia]</ref> Aséan mangrupa kawasan saluas 4,7 kilometer pasagi nu miboga jumlah [[penduduk]] kurang leuwih 600 juta jiwa.<ref name=":0">Hidayati,Rtnaningsih.2015.<nowiki>'''</nowiki>ASEAN Satu Komunitas Satu Identitas:Edisi1<nowiki>'''</nowiki>.Yoyakarta:Deeplush</ref> ASEAN - Association of South éast Asia Nation (Asosiasi Perhimpunan Bangsa-Bangsa Asia tenggara diadegkeun dina tanggal 1967 di Bangkok , Thailand nu dicirikeun ku panandatanganan Deklarasi ASéaNASEAN (atawa Deklarasi bangkok), ku para pangadegna, nyaéta [[Indonesia]], [[Malaysia]], [[Filipina]], [[Singapura]], jeung [[Thailand]]. Saterusna [[Brunei Darussalam]] ngagabung dina tangga 7 Januari 1984, [[Vietnam]] dina tanggal 28 Juli 1995, Laos jeung Myanmar dina tanggal 23 Julo taun 1997, jeung Kamboja dina tanggal 16 Desember 1998.<ref name=":0" /> Ayeuna ASEAN boga anggota 10 (sapuluh) nagara. Ti mimiti pangadegan ASEANleuwih diwarnaan ku usaha-usaha ngawangun rasa saling percaya ('''confidence building''') antar nagara anggota guna makarkeun kerja sama régional nu sifatna kooperatif nganging tacan boga sifat integritas.<ref name=":0" />
 
{{pondok}}
18.254

éditan