Béda révisi "Nyeri huntu"

3 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: make → maké , diantara → di antara (2), Kusabab → ku sabab
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: make → maké , diantara → di antara (2), Kusabab → ku sabab)
 
{{Orphan|date=April 2017}}
[[Gambar:Lower wisdom tooth neu.jpg|jmpl|Huntu]]
'''Nyeri huntu''' nyaéta hiji kaayaan nyeri di jero atawa di sabudeureun [[huntu]] jeung [[gugusi]]. Tingkat parna karasana nyeri huntu téh rupa-rupa. Rasa nyeri huntu bisa karasa sapopoé jeput atawa nepi ka teu tangtu waktuna.<ref name=":0">Aladokter. [http://www.alodokter.com/sakit-gigi Pengertian Sakit Gigi] Diaksés ping 27 Séptémber 2017.</ref> Nyeri huntu mimindengna karasa unggal geus barangdahar nu aramis.<ref name=":0" /> Nyeri huntu dibalukarkeun ku rupa-rupa masalah nu aya dina huntu jeung gugusi, saperti [[karies gigi|karies]] huntu, [[gingivitis]] atawa panyakit gugusi, jsb.<ref name=":0" /> Nyeri huntu gé mangrupa salah sahiji ciri panyakit [[jantung]], saperti [[angina]], ciri panyakit ''[[sinusitis]]''. Nyeri huntu bisa ngabalukarkeun panyakit jantung, [[Stroke|''[[stroke'']]'', jangar (lieur sirah), jeung guling gasahan.<ref name=":0" />
 
== Nu ngalantarankeun Nyeri Huntu ==
Rupa-rupa nu ngalantarankeun nyeri huntu téh di antarana:<ref name=":0" />
 
=== Radang Gugusi ===
 
=== Impaksi jeung érosi huntu ===
Nyeri huntu bisa ogé dibalukarkeun ku huntu anu jadi lain dina tempatna jeung handapeun gugusi. Kusababku sabab éta, huntu nu aya disabudeureunna jadi radang jeung bareuh nu ngabalukarkeun rasa nyeri lamun nyapék. Pikeun ngubarana, biasana dibéré ubar [[antibiotik]] (pikeun inpéksi), jeung operasi pikeun ngangkat ''[[molar]]'' katilu (''[[odontektomi]]'').<ref name=":0" />
 
=== Teu saimbangna hormon ===
Teu saimbangna ormon téh biasana keuna ka [[wanoja]]. Teu saimbangna hormon ieu téh biasana kaalaman ku wanoja nepi ka 4 kali salila hirupna, nyaéta dina mangsa [[begér]], [[menstruasi]], [[menopause]] jeung lamun keur [[hamil]].<ref name=":1" /> Teu saimbangna hormon diwanoja ngakibatkeun rupa-rupa masalah kasehatan, diantaranadi antarana saperti radang gugusi jeung ''jaringan [[periodontal]]''. Jaringan ''[[gingival]]'' miboga loba ''reseptor'' [[estrogen]] nu bakal ngaréspon [[fluktuasi]] [[hormon]]. Hal ieu nu ngabalukarkeun wanoja leuwih mineng ngalaman nyeri huntu tibatan lalaki.<ref name=":1">[http://doktergigigaul.com/kesehatan-kedokteran-gigi-umum/perempuan-sakit-gigi-mitos-fakta/ Perempuan Lebih Sering Sakit Gigi, Mitos atau Fakta?]</ref>
 
== Ubar Tradisional Nyeri Huntu ==
Aya mangrupa-rupa ubar tradisional keur nyeri huntu téh, diantaranadi antarana saperti:<ref name=":2">Sehat Natural. [http://sehat-natural.com/obat-sakit-gigi-tradisional/ 30 Obat Sakit Gigi Tradisional Yang Paling Manjur gigi] Diaksés ping 27 Séptémber 2017.</ref>
 
=== Daun Inggu Garing ===
=== Minyak Batok Kalapa ===
* Bahan: Batok [[kalapa]] nu geus dibeulah, Kapas sacukupna.
* Cara ngubaranna: Duruk batok kalapa nepi ka kaluar [[minyak]]<nowiki/>na, tuluy cocol minyak nu aya dina batokna makemaké kapas, sanggeus éta cocolkeun ka huntu nu nyeri.<ref name=":2" />
 
=== Campuran Cai Panguluban Daun Seureuh jeung Cengkéh ===
{{reflist}}
*
{{pondok}}
 
[[Kategori:Panyakit]]
[[Kategori:Huntu]]
[[Kategori:Panyakit inféksi]]
{{pondok}}
18.254

éditan